Onderdeel van Eerste Hulp Groep | In samenwerking met Het Oranje Kruis

BHV kinderopvang

Bereid medewerkers in de kinderopvang en basisscholen voor op incidenten die zich voor kunnen doen. Onze BHV Kinderopvang cursussen zijn IKK-Proof en gecertificeerd door Het Oranje Kruis.

BHV Kinderopvang Cursussen

Alle BHV kinderopvang cursussen

Cursus bhv-kinderopvang
BHV Kinderopvang & EHBO bij baby's en kinderen
Cursus BHV Kinderopvang & EHBO bij baby's en kinderen herhaling
BHV Kinderopvang & EHBO bij baby's en kinderen herhaling
Cursus BHV Kinderopvang & EHBO bij baby's en kinderen groepscursus
meest gekozen
BHV Kinderopvang & EHBO bij baby's en kinderen groepscursus
Cursus BHV Kinderopvang Plus & EHBO bij baby's en kinderen groepscursus
meest gekozen
BHV Kinderopvang Plus & EHBO bij baby's en kinderen groepscursus

Savitae heeft alle cursussen van kinder-EHBO voor de kinderopvang. Na het volgen van EHBO bij baby en kind of BHV Kinderopvang (Plus) weet jij hoe je moet handelen bij noodsituaties met kinderen. Bekijk al onze opties en kies de cursus die bij jouw wensen en behoeften past!  

Doelgroep 

Al deze BHV Kinderopvang cursussen zijn door Savitae samengesteld voor iedereen die beroepsmatig met baby’s en kinderen werkt, zoals de kinderopvang, sportverenigingen en bijvoorbeeld au-pairs. Kinder-EHBO is niet voor niets verplicht voor hen. De veiligheid van de kinderen staat centraal tijdens hun werk. 

Dus jij wil beroepsmatig met baby’s en kinderen werken? Start dan een cursus BHV Kinderopvang. Als je al werkzaam bent in één van deze branches en je moet juist jouw kennis opfrissen, dan doe je dit bij Savitae om de 2 jaar met een EHBO-herhaalcursus. Als je een normale cursus niet voldoende vindt, kies dan onze cursus BHV Kinderopvang Plus voor extra diepgang over EHBO en Brand en Ontruiming. Zo ben en blijf jij IKK-Proof! 

IKK-Proof  

De Wet IKK staat voor Wet Innovatie en Kwaliteit in de Kinderopvang. In deze wet zijn onder andere de volgende punten opgenomen om de kwaliteit van de kinderopvang te verbeteren:  

  • Er dient emotionele veiligheid voor het kind geboden te worden. 
  • Medewerkers van de kinderopvang tonen respect voor (de zelfstandigheid van) de kinderen. 
  • De persoonlijke kwaliteiten van de kinderen worden bevorderd. 
  • De sociale kwaliteiten worden gestimuleerd bij kinderen, zoals normen en waarden overbrengen.

 

De Wet IKK wordt gehandhaafd door de GGD. Zij zorgen dat de Wet IKK gewaarborgd wordt. Indien er niet wordt voldaan aan deze wet, kunnen er sancties worden opgelegd in de vorm van een geldboete of sluiting van de desbetreffende locatie.  

Alle bovenstaande cursussen zoals EHBO bij baby en kind zijn IKK-proof en dus onder andere geschikt voor medewerkers van de kinderopvang.