Laatste update: donderdag 7 mei 2020, 12:30 uur

Door de ontwikkeling rondom het Coronavirus heeft Savitae besloten om alle praktijkcursussen tot en met 14 juni 2020 te verplaatsen. Sta je ingeschreven bij een van deze cursussen? Je ontvangt zo snel mogelijk bericht over een nieuwe cursusdatum. Jouw resultaat van de online training blijft geldig tot en met de nieuwe cursusdatum. Dank voor het begrip.

Wij krijgen regelmatig vragen over welke maatregelen wij nemen tijdens onze EHBO & BHV cursussen. Begrijpelijk, want tijdens een praktijkcursus moet je aan de instructeur je bekwaamheid laten zien door het uitvoeren van bepaalde handelingen. Hieronder lees je meer over hoe wij omgaan met het coronavirus.

Coronavirus maatregelen tijdens onze cursussen

Maatregelen van RIVM

Het belangrijkste is dat iedereen op de hoogte is van de maatregelen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Deze maatregelen zijn om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid veroorzaken. Lees meer informatie op rivm.nl.

Cursussen tot en met 14 juni geannuleerd

Alle praktijkcursussen tot en met 14 juni zijn geannuleerd en worden verplaatst naar een andere datum. Sta je ingeschreven bij een van deze cursussen? Je ontvangt zo snel mogelijk bericht over een nieuwe cursusdatum. Dank voor het begrip. De praktijkcursussen na 14 juni gaan vooralsnog door. Mocht dit veranderen dan worden alle ingeschreven cursisten zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Certificaten met vervaldatum 1 april 2020 blijven geldig

Verloopt jouw EHBO certificaat per 1 april 2020 of op korte termijn? Deze certificaten blijven voorlopig geldig. Wanneer de maatregelen rondom het Coronavirus versoepelen wordt er een nieuwe vervaldatum vastgesteld.

Geldigheid van online training

Heb je jouw e-learning succesvol afgerond? Jouw resultaat van de online training blijft geldig tot en met de nieuwe praktijkcursusdatum.

Maatregelen tijdens onze cursussen

De praktijkcursussen na 14 juni gaan vooralsnog door. Mocht dit veranderen dan wordt iedereen zo snel mogelijk geïnformeerd. Iedere cursist moet tijdens het toetsingsmoment alle handelingen aan de EHBO-instructeur laten zien. Met dit onderdeel beoordelen de instructeurs of iemand bekwaam is om eerste hulp te verlenen en recht heeft op een certificaat of diploma.

Reanimatie

Standaard maakt een cursist voor én na  beademing de mond van de reanimatiepop met een alcoholdoekje schoon, en de EHBO-instructeur vervangt bij iedere cursus de longzak van de reanimatiepop. De meeste longzakken zijn voorzien van een filter waardoor ingeademde lucht niet wordt teruggegeven. Mocht een reanimatiepop geen antiterugkeerventiel hebben, dan worden er een gelaatsdoekje per cursist gebruikt of de longzak per cursist vervangen.

Buikstoot, rautekgreep & stabiele zijligging

De buikstoot, rautekgreep en de stabiele zijligging zijn ook handelingen die je moet laten zien aan de EHBO-instructeur. Lichaamscontact met andere cursisten is dan onvermijdelijk en moeten ook worden uitgevoerd door iedere cursist. Als je het prettig vindt is het mogelijk om voor én na de handelingen om de handen te wassen.

Griepverschijnselen bij cursisten

Cursisten met griepverschijnselen worden geadviseerd om op een ander moment aan de cursus deel te nemen. Mocht een EHBO-instructeur zien dat een cursist griepverschijnselen heeft, dan verzoeken we de cursist om de cursus op een ander moment in te halen.

Ontwikkelingen rondom Coronavirus

Wij houden alle ontwikkelingen rondom het coronavirus (dit geldt ook bij een andere griepepidemie) goed in de gaten. Regelmatig raadplegen wij rivm.nl, houden we de berichtgeving in de media in de gaten en hebben wij contact met onze certificeerder Het Oranje Kruis. Met deze informatie beoordelen we de situatie in het land en bepalen we  of andere maatregelen nodig zijn rondom onze cursussen.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met onze klantenservice via telefoonnummer 088 603 0 603 of stuur een e-mail naar klantenservice@savitae.nl. De klantenservice is op maandag t/m vrijdag bereikbaar van 9:00 tot 17.00 uur.