Onderdeel van Eerste Hulp Groep | In samenwerking met Het Oranje Kruis

Coulanceregeling Het Oranje Kruis 

We weten allemaal dat in 2019 de eerste Corona/Covid-19 besmettingen plaats vonden. Al snel kwam Corona richting Europa en uiteindelijk is ook ons land door dit virus aangevallen. Na diverse maatregelen vanuit de overheid om de Nederlandse bevolking te beschermen, waaronder diverse lockdowns of het drastisch beperken van publieke locaties. 

Een cursus gevolgd, maar niet kunnen herhalen? 

Tijdens de Corona periode in 2020 en 2021, was het voor veel cursisten niet mogelijk om een herhalingscursus te volgen. De meeste locaties waren gesloten of beperkt open door een gebrek aan personeel. We komen met de dag meer los van de greep van het Covid-19 virus. Vrijwel alle maatregelen van de overheid zijn opgeheven en we gaan steeds meer terug naar het “normaal”. 

Het Oranje Kruis een coulanceregeling ingesteld. Door de maatregelen is het voor vele cursisten niet mogelijk geweest om een herhalingscursus te volgen. Volgens Het Oranje Kruis is dit een geval van onmacht en is besloten de coulanceregeling te verlengen.  

Dit betekent dat voor iedereen van wie het certificaat of diploma van Het Oranje Kruis in 2020 of 2021 is verlopen, tot 1 oktober 2022 de tijd krijgt zich alsnog te her-certificeren. Maak je geen gebruik van deze coulanceregeling, dan vervallen na 1 oktober 2022 alle certificeringen waar niets mee is gedaan. 

Meer informatie nodig?

Het kan zijn dat je graag wat meer informatie wilt hebben over de coulanceregeling van Het Oranje Kruis. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met onze klantenservice, onze medewerkers helpen je graag. 

Andere berichten

Vergoed mijn zorgverzekeraar een EHBO-cursus?
Symptomen van voedselvergiftiging 
Coulanceregeling Het Oranje Kruis