Onderdeel van Eerste Hulp Groep | In samenwerking met Het Oranje Kruis

BHV basis

Met de cursus BHV-basis word jij opgeleid tot een ware BHV’er en leer je eerste hulp te verlenen en juist te handelen bij brand en ontruiming. 
Eenmalig € 160,- incl. BTW
Cursus BHV-basis
4 tot 6 uur online en 4 uur praktijk
Keuze uit 15 locaties
Arbo-Proof

Verhoog de veiligheid op de werkvloer met een goede BHV’er 

Ongevallen met personeel of brand kunnen overal gebeuren, ook op de werkvloer. Daarom is het wettelijk verplicht om één of meerdere bedrijfshulpverleners (BHV’ers) op te leiden. Het aantal bedrijfshulpverleners is afhankelijk van de risico’s, branche en grootte van een bedrijf. Er moet altijd één werknemer aanwezig zijn die verstand heeft van de BHV-basis.  

Als er brand uitbreekt, zorgt de BHV’er dat er juist gehandeld wordt. Bij een ontruiming is het de taak van de BHV’er dat bezoekers en collega’s op een veilige manier het gebouw kunnen verlaten. Ook als iemand binnen het bedrijf onwel gewond raakt, moet de BHV’er eerste hulp kunnen verlenen. 
Kortom: het is de taak van een BHV’er om de gevolgen van een calamiteit te beperken en de tijd te overbruggen tot de professionele hulpverleningsdiensten arriveren.  

Met de cursus BHV-basis van Savitae leer je alles wat een goede BHV’er moet weten: eerste hulp verlenen, reanimeren (met AED), beginnende brand blussen en ontruiming starten en begeleiden. 

Voor wie is het geschikt?    

De cursus BHV-basis van Savitae voldoet aan alle wettelijke eisen van de Arbowetgeving. Het is geschikt voor particulieren, zelfstandige ondernemers (ZZP) en werknemers van bedrijven om hen te leren hoe je moet handelen bij calamiteiten en/of brand.  

Wil je meerdere medewerkers/werknemers tegelijkertijd de cursus laten volgen? Dat kan met de groepscursus BHV-basis. Per groep kun je minimaal 10 tot maximaal 12 personen laten deelnemen.  

BHV voor de kinderopvang 

Ben je een kinderopvang en wil je een cursus BHV voor medewerkers plannen? Kies dan voor onze cursus BHV Kinderopvang. Voor de kinderopvang gelden namelijk andere BHV-richtlijnen. 

Wat leer ik?   

De cursus BHV-basis bestaat uit onlinetheorie en praktijktraining. De onlinetheorie wordt door iedereen zelfstandig gevolgd. Je leert onder andere over onderwerpen, zoals veelvoorkomende letsels, reanimatie (met AED) en brandbestrijding. Daarna oefen je tijdens de praktijktraining samen met medecursisten alle behandelde onderwerpen uit de theorie.  

E-learning 

Alle wettelijke kaders van de BHV worden stuk voor stuk behandeld bij het doorlopen van de onlinetheorie. Een verscheidenheid aan onderwerpen, zoals reanimatie met het gebruik van AED, brandbestrijding, ontruimen en communicatie/alarmering komen uitgebreid aan bod. De theorie wordt gepresenteerd door afwisselend gebruik te maken van tekst, beeld en video. De cursus volg je gemakkelijk via mobiel, tablet of desktop. De meeste cursisten zijn 4 tot 6 uur bezig met de theorie. Even tussendoor een pauze nodig? Geen probleem, het systeem onthoudt precies waar je bent gebleven.  

Na het behalen van de eindtoets met een minimale score van 80% mag je deelnemen aan de praktijktraining. 

Praktijktraining 

De praktijktraining kun je op één van onze 15 locaties in Nederland volgen. Samen met je medecursisten ga je in 4 uur alle BHV-handelingen uit de theorie nu in praktijk oefenen. Dit doe je onder begeleiding van een ervaren BHV-instructeur. Tijdens de training beoordeelt de instructeur of je onder andere juist handelt met communicatie en alarmering bij incidenten, een beginnende brand weet te beperken/blussen en reanimeren met AED juist kunt toepassen. Slaag je? Gefeliciteerd! Dan ontvang je het certificaat BHV-basis. Dit certificaat is 2 jaar geldig. 

Inhoud van de cursus 

Tijdens de cursus BHV-basis leer je over een verscheidenheid aan onderwerpen. Hierbij ligt de focus op eerste hulp verlenen, reanimatie (met AED), ontruiming en het bestrijden van brand. Na het volgen van de cursus weet jij alles over:  

 • Brandbestrijding 
 • Brandwonden, botbreuken en elektriciteitsongevallen 
 • Communicatie en alarmering bij incidenten 
 • (Ernstige) bloedingen 
 • Gebruik verbandmiddelen 
 • Rautekgreep 
 • Reanimatie & AED bij volwassenen 
 • Spoedeisende en niet-spoedeisende eerste hulp  
 • Stabiele zijligging  
 • Veilig ontruimen  
 • Wat te doen bij brand  

Nog even op een rij waarom je voor de cursus BHV-basis van Savitae moet kiezen: 

 • Een slagingspercentage van 98% 
 • Onlinetheorie van maar 4 tot 6 uur 
 • E-learning beschikbaar voor mobiel, tablet en desktop 
 • De keuze om te studeren wanneer jij dat wil 
 • Praktijktrainingen mogelijk op 15 locaties door heel Nederland 
 • Een erkend 2 jaar geldig certificaat 

Dit zeggen anderen over deze cursus

Mike
Datum: 22 november 2022
4.0/5
Goed, aardige instructeur, ruimte voor fouten (want daar leer je van) en ook het 'naspelen' van situaties is fijn.
Lucia
Datum: 22 november 2022
5.0/5
Erg leerzaam. Er wordt duidelijke, goed te begrijpelijke stof gepresenteerd. Ik raad het dan ook zeker aan om bij Savitae een cursus te volgen!
Melissa
Datum: 2 november 2022
4.0/5
Ik had een goede eerste ervaring
William
Datum: 27 september 2022
4.0/5
Goed
Gilbert
Datum: 27 september 2022
3.5/5
Goed

BHV basis

4 tot 6 uur online en 4 uur praktijk
Keuze uit 15 locaties
Arbo-Proof
Eenmalig € 160,- incl. BTW

Waarom Savitae

Gerelateerde cursussen

BHV groepscursus
BHV groepscursus
Cursus BHV herhaling
BHV herhaling
Cursus bhv-kinderopvang
BHV Kinderopvang & EHBO bij baby's en kinderen