Home > BHV Cursussen > BHV basis

BHV basis

Eenmalig € 145,00 incl. BTW

Online theorie
4 tot 6 uur

Praktijktraining
4 uur

Certificering
Savitae 

Geldigheid
2 Jaar

Leer de basis van bedrijfshulpverlening: acuut levensreddend te handelen, brand te bestrijden, een gebouw ontruimen, en communiceren en alarmeren in een noodsituatie.

Goed opgeleide BHV’ers zijn van levensbelang om snel en adequaat te handelen bij calamiteiten! Door het volgen van onze BHV Basis cursus worden medewerkers getraind op incidenten die zich voor kunnen doen op de werkvloer. Hoe verleen je eerste hulp aan je collega’s? Hoe gebruik je een brandblusser? En hoe ontruim je veilig en snel een gebouw? Dit leer je allemaal tijdens de BHV Basiscursus van Savitae.

Bedrijfshulpverlening is voor alle bedrijven met medewerkers verplicht. Het aantal bedrijfshulpverleners is afhankelijk van de risico’s, branche en grootte van een bedrijf. Er moet altijd één werknemer aanwezig zijn die de BHV-taken kan uitvoeren. Door het volgen van de BHV Basiscursus worden jouw medewerkers en collega’s getraind tot bedrijfshulpverlener en zijn ze voorbereid op verschillende werkincidenten en -calamiteiten.

Waarom een BHV Basiscursus bij Savitae?

  • Online theorie te volgen in eigen tempo
  • Slagingspercentage van 98%
  • Beschikbaar op de mobiel, tablet en desktop
  • Praktijktrainingen op ruim 15 locaties
  • Zakelijk portaal voor contactpersonen

Wie kan een BHV Basiscursus volgen?

De BHV Basiscursus is voor alle bedrijven met werknemers. Tip: volg de cursus met een werknemer of collega. Wil je 8 of meer medewerkers inschrijven? Volg dan de Incompany BHV Basiscursus.

Ben je een kinderopvang? En wil je een BHV cursus voor medewerkers in kinderopvang plannen?
Voor de kinderopvang gelden andere BHV-richtlijnen. Kies dan voor de BHV cursus voor de kinderopvang.

Basis van bedrijfshulpverlening

De BHV Basiscursus bestaat uit 4 tot 6 uur online leren en een praktijktraining van 4 uur op één van onze locaties in het land.

Online theorie
Bij het doorlopen van de online theorie worden de achtergronden en de wettelijke kaders van de BHV stuk voor stuk behandeld, komen onderwerpen als reanimatie inclusief het gebruik van de AED, brandbestrijding, ontruimen en de communicatie en alarmering uitgebreid aan bod. Met tekst, video en beelden wordt de theorie gepresenteerd en is gemakkelijk te volgen op je mobiel, tablet of desktop. De meeste cursisten behalen de basistheorie in zo’n 4 tot 6 uur. Tussendoor even stoppen? Geen probleem, het systeem onthoudt waar je gebleven bent.De theoriekennis wordt altijd met een eindtoets beoordeeld. Na het behalen van de eindtoets, met een minimale score van 80%, mag je deelnemen aan de praktijktraining.

Praktijktraining
Tijdens de praktijktraining leer je om bij calamiteiten de juiste inschatting te maken en volgens de juiste procedure te handelen, oefen je samen met je medecursisten onder andere de communicatie en alarmering bij incidenten, een beginnende brand te beperken en te blussen, een gebouw te ontruimen, een slachtoffer te reanimeren en letsels te behandelen. Tijdens de praktijktraining worden cursisten beoordeeld of zij voldoende kennis en vaardigheden hebben over EHBO, brand en ontruiming.

BHV basiscertificaat

Heeft de cursist zowel de online theorie als de praktijktraining succesvol afgerond? Dan ontvangt de cursist een persoonsgebonden BHV basiscertificaat van Savitae.  Dit certificaat is één jaar geldig.

Wat leer je?

Eerste hulp verlenen
stabiele zijligging
Rautek
De taken van een BHV’er
Algemene hulpverleningsregels
Melden van een incident
Omgaan met brandblussers
Soorten branden
Wat wel en niet te doen bij brand
Reanimeren en gebruik AED

Gerelateerde cursussen

Gerelateerde cursussen

Gerelateerde cursussen