Home > BHV brand en ontruiming > BHV brand en ontruiming

BHV brand en ontruiming

Eenmalig € 84,95 incl. BTW

Online theorie
2 tot 3 uur

Praktijktraining
2 uur

Certificering
Savitae 

Geldigheid
2 Jaar

Leer alles over brand en ontruiming bij bedrijven

Hoe voer je een ontruiming bij brand uit? Hoe gebruik je een brandblusser? En hoe zit een bedrijfsnoodplan in elkaar? Dit leer je allemaal tijdens de BHV Brand en Ontruiming van Savitae.

Brand is een incident waarbij snel gehandeld moet worden. Deze cursus is onderdeel van de BHV basiscursus. Door het volgen van deze BHV cursus Brand en Ontruiming krijg je kennis en vaardigheden over verschillende soorten branden, brand blussen, brandontruiming en communicatie in noodsituaties.

Waarom de BHV cursus Brand en Ontruiming bij Savitae?

  • Online theorie te volgen in eigen tempo
  • Slagingspercentage van 98%
  • Beschikbaar op de mobiel, tablet en desktop
  • Praktijktrainingen op ruim 15 locaties
  • Zakelijk portaal voor contactpersonen

Wie kan deze BHV cursus volgen?

Deze cursus is voor iedereen die wil leren over bedrijfshulpverlening tijdens brand en hoe je een gebouw kan ontruimen. Wil je 8 of meer medewerkers inschrijven? Volg dan de Incompany BHV Brand en Ontruiming.

Vul jouw EHBO-certificaat aan

Heb je al een EHBO-certificaat? Dan is de cursus Brand en Ontruiming voldoende om een geldig BHV-certificaat te verkrijgen. Savitae accepteert certificaten van Livis, NIBHV, Rode Kruis en andere opleiders die de Nederlandse EHBO-richtlijnen van Het Oranje Kruis hanteren. 

Heb je een certificaat Levensreddend handelen?
Dan vormt dit certificaat samen met het certificaat Brand en Ontruiming een geldig certificaat BHV Basis. Wil je de volledige BHV cursus volgen? Kies dan voor de BHV Basiscursus. 

Heb je een certificaat Eerste Hulp aan kinderen?
Dan vormt dit certificaat samen met het certificaat Brand en Ontruiming een geldig certificaat BHV Kinderopvang. Wil je de volledige BHV cursus voor kinderopvang volgen? Kies dan voor de BHV cursus voor de kinderopvang.

Alles over brand en ontruiming

De BHV cursus Brand en Ontruiming bestaat uit 2 tot 3 uur online leren en een praktijktraining van 2 uur op één van onze locaties in het land.

Online theorie
In de theorie wordt het ontruimen van een gebouw, blusmiddelen, het melden van incidenten, de taken van een BHV’er, hoe een brand kan ontstaan en nog veel meer behandeld. Met tekst, video en beelden wordt de theorie gepresenteerd en is gemakkelijk te volgen op je mobiel, tablet of desktop. De meeste cursisten behalen de basistheorie in zo’n 2 tot 3 uur. Tussendoor even stoppen? Geen probleem, het systeem onthoudt waar je gebleven bent. De theoriekennis wordt altijd met een eindtoets beoordeeld. Na het behalen van de eindtoets, met een minimale score van 80%, mag je deelnemen aan de praktijktraining.

Praktijktraining
Tijdens de praktijktraining oefen je samen met je medecursisten de communicatie en alarmering bij noodsituaties, een beginnende brand te beperken en te blussen en een gebouw te ontruimen. Tijdens de praktijktraining worden cursisten beoordeeld op hun kennis en vaardigheden over brand en ontruiming.

BHV certificaat Brand en Ontruiming

Heeft de cursist zowel de online theorie als de praktijktraining succesvol afgerond? Dan ontvangt de cursist een persoonsgebonden BHV basiscertificaat van Savitae.  Dit certificaat is twee jaar geldig.

Wat leer je?

Blussen met een branddeken
Waarom wordt een bedrijf ontruimd
Taken van bedrijfshulpverlening
Hoe meld je een incident
Vluchtroutes
Wat te doen bij brand
Hoe kan brand ontstaan
Alarmering- en communicatiemiddelen
Voorbereiding op noodsituaties
Brand en explosie
Bedrijfsnoodplan
Blussen met de poederblusser
Blussen met de brandslang
Blussen met een CO2 blusser

Gerelateerde cursussen

Gerelateerde cursussen

Gerelateerde cursussen