Home > Incompany > BHV brand en ontruiming groepscursus

BHV brand en ontruiming groepscursus

Online theorie
2 tot 3 uur

Praktijktraining
2 uur

Certificering
Savitae 

Geldigheid
2 Jaar

Leer op locatie alles over brand en ontruiming van jouw werklocatie.  

Hoe doe je een brandontruiming op jouw werklocatie? Waar staan de brandblussers in het gebouw? En wat is jullie bedrijfsnoodplan? Dit leer je allemaal tijdens de Incompanycursus bhv brand en ontruiming van Savitae.

Met de cursus bhv brand en ontruiming doe je samen met collega’s de praktijktraining op locatie. Brand is een incident waarbij snel gehandeld moet worden. Deze cursus is onderdeel van de BHV basiscursus. Door het volgen van deze bhv cursus brand en ontruiming krijg je kennis en vaardigheden over verschillende soorten branden, brand blussen, brandontruiming en communicatie in noodsituaties. Allemaal aangepast op de huidige werklocatie. Zo zijn de medewerkers voorbereid op brandincidenten en -calamiteiten tijdens hun werk.

Waarom een Incompany cursus bhv brand en ontruiming bij Savitae?

 • Online theorie te volgen in eigen tempo
 • Slagingspercentage van 98%
 • Beschikbaar op de mobiel, tablet en desktop
 • Praktijktrainingen op eigen locaties
 • Alle medewerkers tegelijk opgeleid
 • Zakelijk portaal voor contactpersonen

Wie kan een incompany bhv brand en ontruiming volgen?

De Incompany bhv brand en ontruiming is voor bedrijven die meerdere medewerkers willen trainen over bedrijfshulpverlening tijdens brand en hoe je een gebouw kan ontruimen. Een bhv cursus brand en ontruiming op locatie kan met een groep van minimaal 8 tot maximaal 14 medewerkers.

Wil je minder dan 8 medewerkers opleiden? 
Plan dan in via open inschrijving voor de cursus BHV Brand en Ontruiming op één van onze locaties.

Vul de EHBO-certificaten aan met BHV Brand en Ontruiming

Heb je al een EHBO-certificaat? Dan is de cursus Brand en Ontruiming voldoende om een geldig BHV-certificaat te verkrijgen. Savitae accepteert certificaten van Livis, NIBHV, Rode Kruis en andere opleiders die de Nederlandse EHBO-richtlijnen van Het Oranje Kruis hanteren. 

Heb je een certificaat Eerste Hulp aan kinderen?
Dan vormt dit certificaat samen met het certificaat Brand en Ontruiming een geldig certificaat BHV Kinderopvang. Wil je de volledige BHV cursus voor kinderopvang volgen? Kies dan voor de Incompany BHV cursus voor de kinderopvang

Heb je een certificaat Levensreddend handelen?
Dan vormt dit certificaat samen met het certificaat Brand en Ontruiming een geldig certificaat BHV Basis. Wil je de volledige BHV cursus volgen? Kies dan voor de Incompany BHV Basiscursus.

Inhoud van Incompany cursus BHV Brand en Ontruiming

De cursus BHV Brand en Ontruiming bestaat uit 2 tot 3 uur online leren en een praktijktraining van 2 uur op eigen locatie.

Online theorie
In de theorie wordt het ontruimen van een gebouw, blusmiddelen, het melden van incidenten, de taken van een BHV’er, hoe een brand kan ontstaan en nog veel meer behandeld. Met tekst, video en beelden wordt de theorie gepresenteerd en is gemakkelijk te volgen op je mobiel, tablet of desktop. Tussendoor even stoppen? Geen probleem, het systeem onthoudt waar je gebleven bent. De meeste cursisten behalen de basistheorie in zo’n 2 tot 3 uur. De theoriekennis wordt altijd met een eindtoets beoordeeld. Nadat je de theorie volledig hebt afgerond en de eindtoets hebt behaald met een minimale score van 80% kun je deelnemen aan de praktijktraining. 

Praktijktraining
Tijdens de praktijktraining oefen je samen met collega’s de communicatie en alarmering bij noodsituaties, een beginnende brand te beperken en te blussen en een gebouw te ontruimen. Tijdens de praktijktraining worden cursisten beoordeeld op hun kennis en vaardigheden over brand en ontruiming.

BHV certificaat Brand en Ontruiming

Hebben de cursisten zowel de online theorie als de praktijktraining succesvol afgerond? Dan ontvangen zij een persoonsgebonden BHV basiscertificaat van Savitae.  Dit certificaat is twee jaar geldig.

Offerte op maat

Voor iedere organisatie zijn de wensen voor een cursus weer anders. Savitae heeft verschillende mogelijkheden, en kunnen hierdoor de meest passende oplossing aan onze klanten aanbieden.

Offerte aanvragen?

Yolanda, Christiaan en Arjan bespreken graag alle mogelijkheden.

Bel: 088-603 0 603  

of stuur ons een bericht.

  Wat leer je?

  Blussen met een branddeken
  Waarom wordt een bedrijf ontruimd
  Taken van bedrijfshulpverlening
  Hoe meld je een incident
  Vluchtroutes
  Wat te doen bij brand
  Hoe kan brand ontstaan
  Alarmering- en communicatiemiddelen
  Voorbereiding op noodsituaties
  Brand en explosie
  Bedrijfsnoodplan
  Blussen met de poederblusser
  Blussen met de brandslang
  Blussen met een CO2 blusser

  Gerelateerde cursussen

  Gerelateerde cursussen

  Gerelateerde cursussen