Onderdeel van Eerste Hulp Groep | In samenwerking met Het Oranje Kruis

BHV groepscursus

De BHV groepscursus is samengesteld voor bedrijven die meerdere medewerkers tegelijk willen opleiden tot bedrijfshulpverlener. 
Vanaf € 1045,- incl. BTW
BHV groepscursus
4 tot 6 uur online en 4 uur praktijk
Keuze uit 15 locaties
Vanaf 10 deelnemers

Samen sta je sterk als dé hulp in geval van nood 

Ongevallen met personeel of brand kunnen overal gebeuren, ook op de werkvloer. Daarom is het wettelijk verplicht om één of meerdere bedrijfshulpverleners (BHV’ers) op te leiden. Het aantal bedrijfshulpverleners is afhankelijk van de risico’s, branche en grootte van een bedrijf. Er moet altijd één werknemer aanwezig zijn die de BHV-taken kan uitvoeren.  

Het is de taak van de BHV’er om de gevolgen van een calamiteit te beperken en de tijd te overbruggen tot de professionele hulpverleningsdiensten arriveren. Dit kan zijn door bijvoorbeeld eerste hulp te verlenen, een beginnende brand te blussen of op een veilige manier het gebouw te ontruimen. 

Wil je meerdere medewerkers tegelijk opleiden tot bedrijfshulpverlener? En wil je BHV-advies over jullie eigen werklocatie? Savitae komt naar je toe! Met de groepscursus BHV-basis kun je jouw medewerkers op eigen locatie de basis van bedrijfshulpverlening leren: eerste hulp verlenen, reanimeren (met AED), beginnende brand blussen en ontruiming starten en begeleiden. 

Voor wie is het geschikt?     

De groepscursus BHV-basis voldoet aan alle wettelijke eisen van de Arbowetgeving. Savitae heeft de incompany BHV-groepscursus samengesteld voor bedrijven die meerdere medewerkers tegelijk willen opleiden tot bedrijfshulpverlener. In een groep kunnen minimaal 10 tot maximaal 12 medewerkers.  
Belangrijk: deelnemers voor zowel de basis als de herhaling kunnen tegelijkertijd meedoen met deze cursus. 

Minder dan 10 medewerkers opleiden?   
Plan dan via een open inschrijving een cursus BHV-basis op één van onze 15 locaties in Nederland.   

BHV voor de kinderopvang 

Ben je een kinderopvang en wil je een groepscursus BHV voor medewerkers plannen? Kies dan voor onze groepscursus BHV Kinderopvang. Voor de kinderopvang gelden namelijk andere BHV-richtlijnen. 

Wat leer ik?   

De groepscursus BHV-basis bestaat uit onlinetheorie en praktijktraining. De onlinetheorie wordt door iedereen zelfstandig gevolgd. Je leert onder andere over onderwerpen, zoals veelvoorkomende letsels, reanimatie (met AED) en brandbestrijding. Daarna oefen je tijdens de praktijktraining samen met medecursisten alle behandelde onderwerpen uit de theorie. 

E-learning 

In de onlinetheorie komen vele onderwerpen aan bod, zoals reanimatie met het gebruik van AED, brandbestrijding, ontruimen en communicatie/alarmering. Alle wettelijke kaders van de BHV worden stuk voor stuk behandeld. De theorie wordt gepresenteerd door afwisselend gebruik te maken van tekst, beeld en video. De cursus is gemakkelijk te volgen via mobiel, tablet of desktop. De meeste cursisten zijn 4 tot 6 uur bezig met de theorie. Even tussendoor een pauze nodig? Geen probleem, want het systeem weet precies waar je bent gebleven.  

Heb je de eindtoets gehaald met een minimale score van 80%? Dan mag je deelnemen aan de praktijktraining. 

Praktijktraining 

Samen met medecursisten ga je in 4 uur alle BHV-handelingen uit de theorie oefenen. Een ervaren BHV-instructeur beoordeelt of je onder andere juist handelt met communicatie en alarmering bij incidenten, een beginnende brand weet te beperken/blussen en reanimeren met AED juist kunt toepassen. Ben je geslaagd? Gefeliciteerd! Dan ontvang je het certificaat BHV-basis. Dit certificaat is 2 jaar geldig.  

Liever de theorie en praktijk combineren? 

Dat kan! Neem contact op met Savitae en wij regelen een klassikale cursus op een locatie naar jouw keuze. In een dag behandel je met de groep theorie én praktijktraining. Let wel op: de theorie gaat iets minder diep tijdens de klassikale cursus, omdat er minder tijd is.  

Inhoud van de cursus 

Tijdens de groepscursus BHV-basis leer je over een verscheidenheid aan onderwerpen. Hierbij ligt de focus op eerste hulp verlenen, reanimatie (met AED), ontruiming en het bestrijden van brand. Na het volgen van de cursus weet jij alles over:  

 • Brandbestrijding 
 • Brandwonden, botbreuken en elektriciteitsongevallen 
 • Communicatie en alarmering bij incidenten 
 • (Ernstige) bloedingen 
 • Gebruik verbandmiddelen 
 • Rautekgreep 
 • Reanimatie & AED bij volwassenen 
 • Spoedeisende en niet-spoedeisende eerste hulp  
 • Stabiele zijligging  
 • Veilig ontruimen  
 • Wat te doen bij brand 

Nog even op een rij waarom je voor de groepscursus BHV-basis van Savitae moet kiezen: 

 • Een slagingspercentage van 98% 
 • Onlinetheorie van maar 4 tot 6 uur 
 • E-learning beschikbaar voor mobiel, tablet en desktop 
 • De keuze om te studeren wanneer jij dat wil 
 • Praktijktrainingen mogelijk op eigen locatie 
 • Officieel partner van Het Oranje Kruis 
 • Een erkend 2 jaar geldig certificaat door Het Oranje Kruis

BHV groepscursus

4 tot 6 uur online en 4 uur praktijk
Keuze uit 15 locaties
Vanaf 10 deelnemers
Vanaf € 1045,- incl. BTW

Waarom Savitae

Gerelateerde cursussen

Cursus BHV-basis
meest gekozen
BHV basis
Cursus BHV herhaling
BHV herhaling
Cursus BHV Kinderopvang Plus & EHBO bij baby's en kinderen groepscursus
meest gekozen
BHV Kinderopvang Plus & EHBO bij baby's en kinderen groepscursus
BHV Plus groepscursus
meest compleet
BHV Plus groepscursus