Onderdeel van Eerste Hulp Groep | In samenwerking met Het Oranje Kruis

BHV herhaling

Met de cursus BHV herhaling wordt er weer volledig aan de wettelijke eisen voldaan volgens de Arbowet.  
Eenmalig € 145,- incl. BTW
Cursus BHV herhaling
2 tot 3 uur online en 4 uur praktijk
Keuze uit 15 locaties
Arbo-Proof

Fris je BHV-kennis op en verhoog de veiligheid op de werkvloer 

Ook op de werkvloer gebeuren er ongevallen met medewerkers of kan er brand uitbreken. Daarom is het wettelijk verplicht om één of meerdere bedrijfshulpverleners (BHV’ers) op te leiden. Afhankelijk van de risico’s, branche en grootte van een bedrijf moet je over één of meerdere BHV’ers beschikken. Er moet altijd één werknemer aanwezig zijn die de BHV-taken kan uitvoeren.  

Het is goed om op tijd alle BHV-kennis op te frissen om er zeker van de zijn dat er veilig gehandeld kan worden in geval van nood. Als er brand uitbreekt, een ontruiming nodig is of iemand in het bedrijf onwel wordt, moet een BHV’er de gevolgen van een calamiteit kunnen beperken en de tijd overbruggen tot de professionele hulpverleningsdiensten arriveren.  

Met de herhalingscursus BHV-basis van Savitae weet je weer alles wat een goede BHV’er moet kunnen: eerste hulp verlenen, reanimeren (met AED), beginnende brand blussen en ontruiming starten en begeleiden. 

Voor wie is het geschikt?    

De herhalingscursus BHV-basis van Savitae voldoet aan alle wettelijke eisen van de Arbowetgeving. Het is geschikt voor particulieren, zelfstandige ondernemers (ZZP) en werknemers van bedrijven om hen te leren hoe je moet handelen bij calamiteiten en/of brand.  

Wil je meerdere werknemers tegelijkertijd BHV herhaling laten volgen? Dat kan met de groepscursus BHV-basis. Ook werknemers die voor de eerste keer het BHV-basis certificaat halen kunnen samen met herhalers meedoen met de groepscursus. 

Belangrijk! Wil je deelnemen aan de herhalingscursus? Dan moet je in het bezit zijn van een geldig (niet verlopen) certificaat EHBO aan kinderen van Het Oranje Kruis, Nikta, NIBHV, Savitae of Livis. 

BHV voor de kinderopvang 

Ben je een kinderopvang en wil je een herhalingscursus BHV voor medewerkers plannen? Kies dan voor onze cursus BHV Kinderopvang herhaling. Voor de kinderopvang gelden namelijk andere BHV-richtlijnen. 

Wat leer ik?   

De herhalingscursus BHV-basis bestaat uit onlinetheorie en praktijktraining. De onlinetheorie wordt door iedereen zelfstandig gevolgd. Je herhaalt onder andere onderwerpen, zoals veelvoorkomende letsels, reanimatie (met AED) en brandbestrijding. Daarna oefen je tijdens de praktijktraining samen met medecursisten alle behandelde onderwerpen uit de theorie.  

E-learning 

De herhalingscursus doorloopt stuk voor stuk alle wettelijke kaders van BHV. Een verscheidenheid aan onderwerpen komen uitgebreid aan bod, zoals reanimatie met het gebruik van AED, brandbestrijding en ontruimen en communicatie/alarmering. Door gebruik te maken van tekst, beeld en video is de theorie afwisselend. De cursus volg je gemakkelijk via mobiel, tablet of desktop. De meeste cursisten zijn 2 tot 3 uur bezig met de theorie. Even tussendoor een pauze nodig? Geen probleem, het systeem onthoudt precies waar je bent gebleven.  

Na het behalen van de eindtoets met een minimale score van 80% mag je deelnemen aan de praktijktraining. 

Praktijktraining 

Volg de praktijktraining op één van onze 15 locaties in Nederland. Er is altijd wel een plek bij jou in de buurt. Samen met je medecursisten ga je in 4 uur alle BHV-handelingen uit de theorie in praktijk herhalen. Een ervaren BHV-instructeur beoordeelt of je onder andere juist handelt met communicatie en alarmering bij incidenten, een beginnende brand weet te beperken/blussen en reanimeren met AED juist kunt toepassen. Slaag je? Gefeliciteerd! Dan ontvang je het certificaat BHV-basis (herhaling). Dit certificaat is 2 jaar geldig. 

Inhoud van de cursus 

Tijdens de herhalingscursus BHV-basis leer je over een verscheidenheid aan onderwerpen. Hierbij ligt de focus op eerste hulp verlenen, reanimatie (met AED), ontruiming en het bestrijden van brand. Na het volgen van de cursus weet jij weer alles over:  

 • Brandbestrijding 
 • Brandwonden, botbreuken en elektriciteitsongevallen 
 • Communicatie en alarmering bij incidenten 
 • (Ernstige) bloedingen 
 • Gebruik verbandmiddelen 
 • Rautekgreep 
 • Reanimatie & AED bij volwassenen 
 • Spoedeisende en niet-spoedeisende eerste hulp  
 • Stabiele zijligging  
 • Veilig ontruimen  
 • Wat te doen bij brand  

Nog even op een rij waarom je voor de herhalingscursus BHV-basis van Savitae moet kiezen: 

 • Een slagingspercentage van 98% 
 • Onlinetheorie van maar 2 tot 3 uur 
 • E-learning beschikbaar voor mobiel, tablet en desktop 
 • De keuze om te studeren wanneer jij dat wil 
 • Praktijktrainingen mogelijk op 15 locaties door heel Nederland 
 • Officieel partner van Het Oranje Kruis 
 • Een erkend 2 jaar geldig certificaat door Het Oranje Kruis

Dit zeggen anderen over deze cursus

Peggy
Datum: 27 september 2022
4.0/5
Zeer fijne instructeur! Kundig en enthousiast. Jammer dat het blussen niet echt is en het ontruimen op een papier ipv een echte ruimte. Vandaar een 8

BHV herhaling

2 tot 3 uur online en 4 uur praktijk
Keuze uit 15 locaties
Arbo-Proof
Eenmalig € 145,- incl. BTW

Waarom Savitae

Gerelateerde cursussen

Cursus BHV-basis
meest gekozen
BHV basis
BHV groepscursus
BHV groepscursus
Cursus bhv-kinderopvang
BHV Kinderopvang & EHBO bij baby's en kinderen
Cursus BHV Kinderopvang & EHBO bij baby's en kinderen herhaling
BHV Kinderopvang & EHBO bij baby's en kinderen herhaling