Onderdeel van Eerste Hulp Groep | In samenwerking met Het Oranje Kruis

BHV Plus groepscursus

Met een BHV Plus groepscursus worden medewerkers voorbereid met extra diepgang ten opzichte van BHV-basis. 
Vanaf € 1595,- incl. BTW
BHV Plus groepscursus
4 tot 6 uur online en 8 uur praktijk
Extra uitgebreide praktijktraining
BHV afgestemd op jouw werkplek

Extra aandacht en diepgang op BHV-gebied voor al je medewerkers 

Het aantal bedrijfshulpverleners (BHV’ers) is afhankelijk van de risico’s, branche en grootte van een bedrijf. Het is wettelijk verplicht om minstens één BHV’er aanwezig te hebben die de BHV-taken kan uitvoeren.  Noodsituaties komen altijd onverwachts, zeker op de werkvloer. Daarom is het handig om vaak meerdere bedrijfshulpverleners op te leiden. Het is de taak van de BHV’er om de gevolgen van een calamiteit te beperken en de tijd te overbruggen tot de professionele hulpverleningsdiensten arriveren. 

Met de BHV Plus groepscursus kun je meerdere medewerkers opleiden tot bedrijfshulpverlener en Savitae komt naar jou toe! Zo leren de medewerkers BHV op de plek waar ze het zullen uitvoeren. Tijdens de cursus leren jouw medewerkers over eerste hulp verlenen, reanimeren (met AED), beginnende brand blussen en ontruimingen starten en begeleiden. 

De BHV Plus groepscursus behandeld de lesstof nog uitgebreider dan een reguliere BHV groepscursus. Er wordt extra diepgang gegeven aan bepaalde onderwerpen zoals verbandleer en brand en ontruiming. Door de extra dubbele praktijktijd is het mogelijk om het pand door te lopen en geeft Savitae BHV-tips afgestemd op jouw eigen werkplek.  

Voor wie is het geschikt?     

Savitae heeft de BHV Plus groepscursus speciaal samengesteld voor bedrijven die meerdere medewerkers tegelijk willen opleiden tot bedrijfshulpverlener. Wil je dat je BHV’ers extra aandacht krijgen en daardoor nog meer leren dan bij een reguliere BHV-cursus? Dan zit je goed bij de BHV Plus groepscursus!  

De groepscursus BHV Plus voldoet aan alle wettelijke eisen van de Arbowetgeving. In een groep kunnen minimaal 10 tot maximaal 12 medewerkers deelnemen.   
Belangrijk: deelnemers voor zowel de basis als de herhaling kunnen tegelijkertijd meedoen met deze cursus. 

BHV voor de kinderopvang 

Ben je een kinderopvang en wil je een groepscursus BHV Plus voor medewerkers plannen? Kies dan voor onze groepscursus BHV Kinderopvang Plus & EHBO bij baby’s en kinderen. Voor de kinderopvang gelden namelijk andere BHV-richtlijnen. 

Wat leer ik?   

De groepscursus BHV Plus bestaat uit een deel onlinetheorie en een deel praktijktraining. De onlinetheorie wordt door iedereen zelfstandig gevolgd. Je leert onder andere over onderwerpen, zoals veelvoorkomende letsels, reanimatie (met AED) en brandbestrijding. Daarna oefen je tijdens de praktijktraining samen met medecursisten alle behandelde onderwerpen uit de theorie en krijg je extra BHV-tips over jouw werklocatie. 

E-learning 

De theorie wordt gepresenteerd door gebruik te maken van tekst, beeld en video. Een verscheidenheid aan onderwerpen komen aan bod, zoals reanimatie met het gebruik van AED, brandbestrijding, ontruimen en communicatie/alarmering. De cursus is makkelijk te volgen via mobiel, tablet of desktop. De meeste cursisten zijn 4 tot 6 uur bezig om de theorie te halen. Even tussendoor een pauze nodig? Geen probleem, want het systeem weet precies waar je bent gebleven.  

Heb je de eindtoets gehaald met een minimale score van 80%? Dan mag je deelnemen aan de praktijktraining. 


Praktijktraining 

De praktijktraining is opgebouwd met 4 uur Levensreddend Handelen en 4 uur uitgebreid blussen en ontruimen (totaal een hele dag). Alle theorie wordt samen met medecursisten geoefend, zoals reanimeren (met de AED), verbandleer en brandbestrijding. Er wordt extra diepgang gegeven op deze onderwerpen tijdens de praktijktraining van de groepscursus BHV Plus. Savitae geeft ook (indien gewenst) BHV-tips over jouw werkplek. Een ervaren BHV-instructeur beoordeelt of je onder andere juist handelt met communicatie en alarmering bij incidenten, een beginnende brand weet te beperken/blussen en reanimeren met AED juist kunt toepassen. Ben je geslaagd? Gefeliciteerd! Dan ontvang je het certificaat BHV-basis. Dit certificaat is 2 jaar geldig. 

Inhoud van de cursus 

Tijdens de groepscursus BHV Plus leer je over een verscheidenheid aan onderwerpen. Hierbij ligt de focus op eerste hulp verlenen, reanimatie (met AED), ontruiming en het bestrijden van brand. Na het volgen van de cursus weet jij alles over:  

 • Brandbestrijding 
 • Brandwonden, botbreuken en elektriciteitsongevallen 
 • Communicatie en alarmering bij incidenten 
 • (Ernstige) bloedingen 
 • Gebruik verbandmiddelen 
 • Rautekgreep 
 • Reanimatie & AED bij volwassenen 
 • Spoedeisende en niet-spoedeisende eerste hulp  
 • Stabiele zijligging  
 • Veilig ontruimen  
 • Wat te doen bij brand 

Het verschil tussen BHV-basis en BHV Plus 

Wil je dat je BHV’ers extra aandacht krijgen en daardoor nog meer leren dan bij een reguliere BHV-cursus? Dan zit je goed bij de BHV Plus groepscursus! 

Dit krijg je extra bij BHV Plus in vergelijking met de reguliere cursus BHV-basis: 

 • Dubbele praktijktijd: 4 uur Levensreddend Handelen en 4 uur uitgebreid blussen tijdens de praktijktraining 
 • BHV-tips afgestemd op jouw eigen werkplek 
 • Extra diepgang over de verschillende onderwerpen die tijdens de praktijktraining worden behandeld 

Nog even op een rij waarom je voor de groepscursus BHV Plus van Savitae moet kiezen: 

 • Een slagingspercentage van 98% 
 • Onlinetheorie van maar 4 tot 6 uur 
 • Extra uitgebreide praktijktraining 
 • E-learning beschikbaar voor mobiel, tablet en desktop 
 • De keuze om te studeren wanneer jij dat wil 
 • Praktijktrainingen mogelijk op eigen locatie 
 • BHV-tips afgestemd op jouw eigen werkplek 
 • Officieel partner van Het Oranje Kruis 
 • Een erkend 2 jaar geldig certificaat door Het Oranje Kruis 

BHV Plus groepscursus

4 tot 6 uur online en 8 uur praktijk
Extra uitgebreide praktijktraining
BHV afgestemd op jouw werkplek
Vanaf € 1595,- incl. BTW

Waarom Savitae

Gerelateerde cursussen

Cursus BHV-basis
meest gekozen
BHV basis
BHV Brand en Ontruiming groepscursus
BHV Brand en Ontruiming groepscursus
BHV groepscursus
BHV groepscursus
Cursus BHV herhaling
BHV herhaling