Home > Diploma Eerste Hulp > Diploma Eerste Hulp

Diploma Eerste Hulp

Eenmalig € 425,00 incl. BTW

Online theorie
8 tot 10 uur

Praktijktraining
16 uur

Certificering
Het Oranje Kruis 

Geldigheid
2 Jaar

Leer reanimeren en uitgebreid Eerste Hulp te verlenen bij zowel volwassenen als kinderen.

Hoe reanimeer je een volwassene of een kind? Hoe gebruik je een AED bij een hartstilstand? Wat doe je bij brandwonden? Je leert dit en nog veel meer tijdens de cursus Diploma Eerste Hulp van Savitae. 

Er kunnen overal ongelukken gebeuren, op het werk, thuis of op straat. Denk aan een hartstilstand, vallen, vergiftiging en verbranding. Door het volgen van de cursus Diploma Eerste Hulp leer je op de juiste wijze Eerste Hulp te verlenen aan volwassenen én kinderen. 

Waarom een EHBO cursus bij Savitae?

  • Online theorie te volgen in eigen tempo
  • Slagingspercentage van 98%
  • Beschikbaar op de mobiel, tablet en desktop
  • Praktijktrainingen op ruim 17 locaties
  • Officieel gecertificeerd door Het Oranje Kruis
  • Zakelijk portaal voor contactpersonen

Wie kan de cursus Diploma Eerste Hulp volgen?

De cursus Diploma Eerste Hulp is voor iedereen die uitgebreid wil leren over het verlenen van eerste hulp aan volwassenen én kinderen. De cursus Diploma Eerste Hulp is ook geschikt voor als je wilt werken in de beveiliging, als ambulancechauffeur of als vrijwilliger bij de plaatselijke EHBO-vereniging. Tip: volg de cursus met een partner, vriend of collega.

Heb je al een Diploma Eerste Hulp? 
Volg dan de EHBO herhalingscursus Diploma Eerste Hulp.

Inhoud van de EHBO-cursus Diploma Eerste Hulp

De cursus Diploma Eerste Hulp bestaat uit 8 tot 10 uur online leren en 15 uur praktijktraining op één van onze cursuslocaties door het hele land. In de uitgebreide online theorie worden de veelvoorkomende letsels bij volwassenen én kinderen, de reanimatie en het gebruik van de AED behandeld. Tijdens de praktijktraining oefen je samen met andere cursisten onder andere de reanimatie, het gebruik van de AED en leer je verbanden aan te leggen.

Online theorie
De cursus Diploma Eerste Hulp begint met een online theorie en kun je op mobiel, tablet of desktop in je eigen tempo volgen. Tijdens de online cursus word je voorbereid op de meest voorkomende ongelukken, het gebruik van de AED, reanimatie en andere eerste hulp handelingen. Deze handelingen worden met tekst, video en beelden aan je gepresenteerd. De meeste cursisten zijn 8 tot 10 uur bezig om de online theorie te behalen. Tussendoor even stoppen? Geen probleem, het systeem onthoudt waar je gebleven bent. De theoriekennis wordt altijd met een eindtoets beoordeeld. 

Praktijktraining
Nadat je de theorie volledig hebt afgerond en de eindtoets hebt behaald met een minimale score van 80% kun je deelnemen aan de praktijktraining. In de praktijktraining laat een EHBO-instructeur zien hoe alle eerste hulp handelingen moeten worden toegepast in de praktijk. Samen met je medecursisten ga je deze EHBO-handelingen oefenen. Hiermee word je voorbereid op het examen van Het Oranje Kruis.

Onafhankelijk examen
De laatste 3 uur van de cursus bestaat uit het onafhankelijke examen afgenomen door examinatoren van Het Oranje Kruis. Tijdens het examen wordt getoetst of jij in iedere situatie EHBO kan verlenen. Dit conform de eindtermen van Het Oranje Kruis.

Het Oranje Kruis Diploma

Ben je geslaagd voor je examen? Dan ontvang je het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis digitaal. Dit diploma geeft aan dat jouw EHBO-kennis en -vaardigheden voldoen aan de eisen van Het Oranje Kruis. Het diploma is twee jaar geldig en is gemakkelijk te verlengen met een herhalingscursus.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Veel van de EHBO-cursussen die je kan volgen bij Savitae worden door de zorgverzekeraar voor een groot deel vergoed. De vergoeding kan oplopen tot wel 100 procent. Benieuwd naar jouw vergoeding? Check hier je vergoeding.

Wat leer je?

Tekenbeten
Koorts
Braken
Misselijkheid
Kneuzingen
Verstuiking van pols en enkel
Botbreuken
Ontwrichtingen
Schaafwonden
Snijwonden
Bijt- en scheurwonden
Brandwonden
Electriciteitsletsel
Bevriezingswonden
Giftige stoffen op huid/in ogen
Vergiftigingen
Bloedneus
Tand door de lip
Insectensteken
Reanimatie aan volwassenen
Het gebruik van de AED
Reanimatie aan kinderen
Stabiele zijligging
Noodvervoersgreep
Verslikking
Verstikking
Ernstig bloedende wond
Shock
Ernstige hartklachten
Suikerziekte
Mogelijk nek- en wervelletsel
Flauwte
Epilepsie
Beroerte
Onderkoeling
Oververhitting

Gerelateerde cursussen

Gerelateerde cursussen

Gerelateerde cursussen