Home > Incompany > Eerste Hulp aan Kinderen groepscursus

Eerste Hulp aan Kinderen groepscursus

Online theorie
4 tot 6 uur

Praktijktraining
4 uur

Certificering
Het Oranje Kruis 

Geldigheid
2 Jaar

Train jouw medewerkers op eigen locatie om eerste hulp te verlenen bij kinderongevallen en te reanimeren bij baby’s en kinderen.

Wil je een EHBO cursus op eigen locatie? Wil je meerdere personen tegelijk opleiden tot eerstehulpverlener bij kinderen? Of een alternatieve teambuildingactiviteit? Met de incompanycursus EHBO bij baby’s en kinderen komt Savitae naar je toe.

Tijdens de cursus wordt de groep getraind tot eerstehulpverlener bij kinderen. Zij leren levensreddend handelen bij kinderongevallen. Denk aan vallen, vergiftiging, verbranding, verstikking en verdrinking. Zo zijn ze goed voorbereid op veelvoorkomende ongelukken van baby’s en kinderen.

Waarom een incompanycursus Eerste Hulp bij kinderen bij Savitae?

 • Keuze tussen klassikaal en blended
 • Slagingspercentage van 98%
 • Officieel gecertificeerd door Het Oranje Kruis
 • IKK-Proof
 • Zakelijk portaal voor contactpersonen

Wie kan de incompanycursus Eerste hulp aan kinderen volgen?

De cursus Eerste hulp aan kinderen is voor iedereen die meerdere personen tegelijk wil opleiden tot eerstehulpverlener bij kinderen.  Een EHBO cursus op locatie kan met een groep van minimaal 8 tot maximaal 14 personen. Tijdens deze cursus kunnen zowel deelnemers voor de basis als de herhalingscursus deelnemen.

Wil je minder dan 8 mensen opleiden? 
Plan dan via een open inschrijving een cursus Eerste Hulp aan kinderen in op één van onze locaties. 

Jouw medewerkers ook trainen voor bedrijfshulpverlening?
Dan past de incompany BHV basiscursus beter bij jouw wensen. Of als je medewerkers van een kinderopvang moet opleiden tot bedrijfshulpverlener, dan is de incompanycursus BHV Kinderopvang de beste optie.

Inhoud van de kinder-EHBO cursus op locatie

De cursus Eerste Hulp aan kinderen bestaat uit 4 tot 6 uur online theorie en 4 uur praktijktraining op eigen locatie. In de theorie worden de veelvoorkomende letsels bij baby’s en kinderen, de reanimatie en het gebruik van de AED behandeld. Tijdens de praktijktraining oefen je samen met andere cursisten onder andere de reanimatie, het gebruik van de AED en leer je verbanden aanleggen.

Keuze uit klassikaal of online theorie met een praktijktraining

De cursus Eerste hulp aan kinderen begint met theorie over de veelvoorkomende letsels bij baby’s en kinderen, de reanimatie en het gebruik van de AED. Je kunt kiezen om de theorie online of klassikaal te volgen.

Theorie: online
De online training biedt je de mogelijkheid om de theorie van kinder-EHBO op je eigen tempo te volgen. De theorie wordt met tekst, video en beelden gepresenteerd en is gemakkelijk te volgen op je mobiel, tablet of desktop. Tussendoor even stoppen? Geen probleem, het systeem onthoudt waar je gebleven bent. De meeste cursisten zijn zo’n 4 tot 6 uur bezig om de online theorie te behalen. Nadat je de theorie volledig hebt afgerond en de eindtoets hebt behaald met een minimale score van 80% kun je deelnemen aan de praktijktraining.

Praktijktraining
Na het behalen van je theorie volg je op eigen locatie de praktijktraining. In de praktijktraining ga je alle eerste hulp handelingen uit de theorie oefenen met je medecursisten. Tijdens de praktijktraining beoordeelt de EHBO-instructeur of je bekwaam bent om alle EHBO-handelingen uit te voeren. Slaag je? Dan ontvang je het digitale certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis. Dit certificaat is twee jaar geldig.

Liever een klassikale cursus?

Je kunt er ook voor kiezen om de cursus Eerste Hulp aan kinderen klassikaal te organiseren op je eigen locatie. Tijdens deze dag van 8 uur behandelt de instructeur de theorie en wordt de praktijk geoefend. Tijdens de praktijk beoordeelt de EHBO-instructeur of de deelnemers bekwaam zijn om alle EHBO-handelingen uit te voeren. Zijn ze competent? Dan ontvangen zij het digitale certificaat Eerste Hulp aan kinderen. Dit certificaat is twee jaar geldig.

De theorie welke tijdens de klassikale cursus wordt behandeld, is door de kortere tijd, minder uitgebreid dan de cursisten krijgen in de online theorie.

Offerte op maat

Voor iedere organisatie zijn de wensen voor een cursus weer anders. Savitae heeft verschillende mogelijkheden, en kunnen hierdoor de meest passende oplossing aan onze klanten aanbieden.

Offerte aanvragen?

Yolanda, Christiaan en Arjan bespreken graag alle mogelijkheden.

Bel: 088-603 0 603  

of stuur ons een bericht.

  Wat leer je?

  Shock
  Mogelijk nek- en wervelletsel
  Kneuzingen van pols en enkel
  Botbreuken
  Electriciteitsletsel
  Schaafwonden
  Snijwonden
  Bijt- en scheurwonden
  Verslikking / verstikking
  Ernstig bloedende wond
  Brandwonden
  Bevriezingswonden
  Onderkoeling
  Oververhitting
  Giftige stoffen op huid/in ogen
  Vergiftigingen
  Bloedneus
  Tand door de lip
  Insectensteken
  Tekenbeten
  Koorts
  Koortsstuip
  Hersenvliesontsteking
  Kindermishandeling
  Reanimatie aan kinderen
  Het gebruik van de AED
  Stabiele zijligging

  Gerelateerde cursussen

  Gerelateerde cursussen

  Gerelateerde cursussen