Home > EHBO bij volwassenen > Levensreddend Handelen + online cursus Eerste Hulp aan Sporters

Levensreddend Handelen + online cursus Eerste Hulp aan Sporters

Eenmalig € 114,95 incl. BTW

Online theorie
6 tot 8 uur

Praktijktraining
4 uur

Certificering
Het Oranje Kruis 

Geldigheid
2 Jaar

Leer levensreddend handelen bij (sport)ongevallen bij volwassenen.

Wat zijn de meest voorkomende sportletsels? Hoe gebruik je een AED? Hoe behandel je een knieblessure? Je leert dit allemaal tijdens de EHBO combicursus bij volwassenen en sporters van Savitae.

Op een sportvereniging, thuis of op straat kunnen er ongevallen of ongelukken gebeuren. Denk aan kruisband scheuren, vallen of enkel verzwikken tijdens een ochtendloopje. Door het volgen van de cursus Levensreddend Handelen én sporters leer je eerste hulp te verlenen in levensbedreigende situaties en bij sportongevallen.

Waarom een EHBO combicursus bij Savitae?

  • Online theorie te volgen in eigen tempo
  • Slagingspercentage van 98%
  • Beschikbaar op de mobiel, tablet en desktop
  • Praktijktrainingen op ruim 22 locaties
  • Officieel gecertificeerd door Het Oranje Kruis
  • Zakelijk portaal voor contactpersonen

Wie kan de combicursus Levensreddend Handelen én sporters volgen?

De cursus Levensreddend Handelen met (sport)ongevallen is voor iedereen die wil leren over het verlenen van eerste hulp aan volwassenen én sporters. Tip: volg de cursus met een teamgenoot, vriend of collega.

Werk je in de beveiliging, op een ambulance of bij een EHBO-vereniging? 
Kies dan voor de uitgebreide EHBO cursus Diploma Eerste Hulp. Ook geschikt als je gewoon meer wilt weten over EHBO.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Veel van de EHBO-cursussen die je kan volgen bij Savitae worden door de zorgverzekeraar voor een groot deel vergoed. De vergoeding kan oplopen tot wel 100 procent. Benieuwd naar jouw vergoeding? Check hier je vergoeding.

Inhoud van de combicursus Levensreddend Handelen

De combicursus bestaat uit de cursus Levensreddend Handelen: Levensreddend Handelen en de online cursus Eerste Hulp bij Sportongevallen.

Cursus Levensreddend handelen
Levensreddend Handelen bestaat uit 4 tot 6 uur online theorie en 4 uur praktijktraining op één van onze ruim 22 locaties. In de online theorie worden de onderwerpen reanimatie, verslikking, verstikking, letsels en wonden bij volwassenen behandeld. Geen combicursus volgen? Kies dan voor alleen voor de cursus Levensreddend Handelen: EHBO bij volwassenen.

Online cursus Eerste hulp bij Sporters
De online cursus bestaat uit 2 tot 3 uur online theorie. In de online theorie leer je meer over de meest voorkomende sportletsels, zoals een knieblessure en verzwikte enkel. Het is ook mogelijk om alleen de online cursus Eerste Hulp bij Sportongevallen te volgen.

Online theorie

De combicursus volwassenen én sporters begint met theorie over de veelvoorkomende letsels, de reanimatie en het gebruik van de AED. De online training biedt je de mogelijkheid om de EHBO-theorie op je eigen tempo te volgen. De theorie wordt met tekst, video en beelden gepresenteerd en is gemakkelijk te volgen op je mobiel, tablet of desktop. Tussendoor even stoppen? Geen probleem, het systeem onthoudt waar je gebleven bent. De meeste cursisten zijn zo’n 6 tot 9 uur bezig om de online theorie te behalen.

Praktijktraining

Na het behalen van je online theorie EHBO bij volwassenen volg je op één van onze locaties de praktijktraining. Tijdens de praktijktraining laat een EHBO-instructeur zien hoe je eerste hulp handelingen in verschillende situaties moet toepassen. Samen met je medecursisten ga je deze EHBO-handelingen oefenen.  Na het oefenen zal de EHBO-instructeur kijken of je competent bent. Ben je competent? Dan ontvang je het digitale certificaat Levensreddend Handelen. Dit certificaat is twee jaar geldig.

Wat leer je?

Spierkramp
Sportongevallen
Botbreuken
Blessures voorkomen
Electriciteitsletsel
Epilepsie
Mogelijk nek- en wervelletsel
Hersenvliesontsteking
Flauwte
Hitteberoerte
Beroerte
Diabetes
Shock
Ernstig bloedende wond
Ernstige hartklachten
Stabiele zijligging
Verslikking / verstikking
Reanimatie aan volwassenen
Het gebruik van de AED

Gerelateerde cursussen

Gerelateerde cursussen

Gerelateerde cursussen