Home > EHBO bij volwassenen > Levensreddend Handelen

Levensreddend Handelen

Eenmalig € 99,95 incl. BTW

Online theorie
4 tot 6 uur

Praktijktraining
4 uur

Certificering
Het Oranje Kruis 

Geldigheid
2 Jaar

Leer reanimeren en eerste hulp te verlenen bij veel voorkomende ongelukken bij volwassenen.

De cursus Levensreddend Handelen bestaat uit 4 tot 6 uur online leren en 4 uur praktijktraining. In de online theorie worden de veelvoorkomende letsels bij volwassenen en de reanimatie met het gebruik van de AED behandeld. Tijdens de praktijktraining oefen je samen met andere cursisten onder andere de reanimatie met AED en leer je verbanden aanleggen. Hoe reanimeer je een volwassen persoon? Hoe pas je een AED toe? Hoe behandel je een ernstig bloedende wond? Je leert dit allemaal tijdens de cursus Levensreddend Handelen  van Savitae.

Op werk, thuis of op straat kunnen er ongevallen of ongelukken gebeuren. Denk aan uitglijden in de badkamer, vallen van hoogte, verslikken en verbranding. Door het volgen van de cursus Levensreddend Handelen leer je eerste hulp te verlenen aan volwassenen in levensbedreigende situaties.

Waarom een cursus levensreddend handelen bij Savitae?

  • Online theorie te volgen in eigen tempo
  • Slagingspercentage van 98%
  • Beschikbaar op de mobiel, tablet en desktop
  • Praktijktrainingen op ruim 15 locaties
  • Officieel gecertificeerd door Het Oranje Kruis
  • Zakelijk portaal voor contactpersonen

Wie kan de cursus Levensreddend Handelen volgen?

De cursus Levensreddend Handelen is voor iedereen die wil leren over het verlenen van eerste hulp aan volwassenen. Tip: volg de cursus met een partner, vriend of collega.

Let op: Wil je werken in de beveiliging, als ambulancechauffeur, vrijwilliger bij de plaatselijke EHBO-vereniging of echt alles weten over de EHBO, kies dan voor de cursus Diploma Eerste Hulp.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Veel van de EHBO-cursussen die je kan volgen bij Savitae worden door de zorgverzekeraar voor een groot deel vergoed. De vergoeding kan oplopen tot wel 100 procent. Benieuwd naar jouw vergoeding? Check hier je vergoeding.

Inhoud van de cursus Levensreddend Handelen 

De cursus Levensreddend Handelen bestaat uit 4 tot 6 uur online leren en 4 uur praktijktraining op een van onze 15 locaties. In de online theorie worden de veelvoorkomende letsels bij volwassenen en de levensreddende handelingen behandeld. Tijdens de praktijktraining oefen je samen met andere cursisten onder andere de reanimatie, het gebruik van de AED en leer je verbanden aanleggen.

Online theorie

De cursus Levensreddend Handelen begint met online theorie over de veelvoorkomende letsels, de reanimatie en het gebruik van de AED. Dit kun je gemakkelijk op mobiel, tablet of desktop in je eigen tempo volgen. De theorie wordt met tekst, video en beelden gepresenteerd. De meeste cursisten zijn zo’n 4 tot 6 uur bezig om de online theorie te behalen. Tijdens de online theorie, die je wanneer het jou uitkomt thuis of op het werk kunt volgen, word je voorbereid op de meest voorkomende ongelukken. Tussendoor even stoppen? Geen probleem, het systeem onthoudt waar je gebleven bent.

Praktijktraining

Nadat je de theorie volledig hebt afgerond en de eindtoets hebt behaald met een minimale score van 80% kun je deelnemen aan de praktijktraining. Deze volg je op één van onze ruim 22 locaties. Ben je ook voor de praktijktraining geslaagd dan ontvang je het (digitale) certificaat Levensreddend Handelen van Het Oranje Kruis. Het certificaat Levensreddend Handelen van Het Oranje Kruis is twee jaar geldig.

Wat leer je?

Electriciteitsletsel
Mogelijk nek- en wervelletsel
Epilepsie
Hersenvliesontsteking
Hitteberoerte
Flauwte
Beroerte
Diabetes
Shock
Ernstige hartklachten
Ernstig bloedende wond
Verslikking / verstikking
Stabiele zijligging
Reanimatie aan volwassenen
Het gebruik van de AED

Gerelateerde cursussen

Gerelateerde cursussen

Gerelateerde cursussen