Handel snel en red levens
Een ongeluk kan overal en bij iedereen gebeuren, of je nou op het werk, thuis of op straat bent. Zo kan iemand uitglijden in de badkamer en met het hoofd tegen de wastafel vallen of er schiet bij het avondeten een groot stuk aardappel in het verkeerde keelgat wat leidt tot verstikking. Iets kleins kan al snel leiden tot een ernstige situatie.
Wil jij graag juist kunnen handelen in noodsituaties? Volg dan de cursus Levensreddend Handelen! Tijdens deze cursus leer je alles van een verstikking tot een shock en van het gebruik van een AED tot het herkennen van de meest voorkomende letsels bij volwassenen.
Voor wie is het geschikt?
De cursus Levensreddend Handelen is samengesteld voor iedereen die meer wil leren over het verlenen van eerste hulp aan volwassenen. Zolang je ouder bent dan 16 jaar, maakt het niet uit of je deze cursus beroepsmatig of als particulier volgt.
Werk je in de beveiliging, als ambulancechauffeur of vrijwilliger bij de plaatselijke EHBO-vereniging en moet je een EHBO-diploma bezitten? Kies dan voor de uitgebreide EHBO-cursus Diploma Eerste Hulp.
Wat leer ik?
De cursus Levensreddend Handelen bestaat deels uit onlinetheorie en praktijktraining. Als onderdeel van de theorie leer je over allerlei onderwerpen zoals veelvoorkomende letsels bij volwassenen en levensreddende handelingen. Tijdens de praktijktraining oefen je samen met andere cursisten alle behandelde leerstof. Zo weet je zeker of je de theorie ook in praktijk kan uitvoeren.
E-learning
De cursus gaat net zo snel als jij dat wil. Door de theorie van Levensreddend Handelen online te volgen, kies jij het tempo. Het lesmateriaal van de e-learning is geschikt voor mobiel, tablet en desktop. Kies je ervoor om thuis te leren, op je werk of tijdens het reizen met het OV? De keuze is aan jou!
De meeste cursisten zijn 4 tot 6 uur bezig om de onlinetheorie te behalen. Het is geen probleem om tussendoor pauze te houden. Het systeem onthoudt precies waar je bent gebleven. Na het behalen van een minimale score van 80% kun je deelnemen aan de praktijktraining.
Praktijktraining
Er is altijd wel een locatie bij jou in de buurt om de praktijktraining te volgen, want er zijn 22 locaties verspreid over heel Nederland. Vanaf 10 tot 14 deelnemers is het mogelijk om een cursus te volgen op een locatie naar keuze.
Tijdens de praktijktraining van 4 uur ga je met medecursisten alle handelingen uit de theorie oefenen. Daarna beoordeelt een erkende EHBO-instructeur of je alle handelingen goed beheerst. Slaag je? Gefeliciteerd! Dan ontvang je het digitale certificaat Levensreddend Handelen. Alle Eerste Hulp diploma’s en certificaten van Savitae zijn wettelijk erkend door Het Oranje Kruis. Dit certificaat is twee jaar geldig.
Inhoud van de cursus
Om bij zoveel mogelijk situaties te kunnen helpen, leer je tijdens de cursus over een verscheidenheid aan onderwerpen. Hierbij ligt de focus op de herkenning, het verschil zien tussen soortgelijke omstandigheden en juist handelen bij ernstige situaties. Na het volgen van de cursus weet jij exact hoe je moet handelen bij onder andere:
- Beroerte
- Diabetes
- Elektriciteitsletsel
- Epilepsie
- Ernstige bloedende wonden
- Ernstige hartklachten
- Flauwte
- Hersenvliesontsteking
- Hitteberoerte
- Mogelijk nek- en wervelletsel
- Reanimatie aan volwassenen en het gebruik van de AED
- Shock
- Stabiele zijligging
- Verslikking/verstikking
Vergoeding via je zorgverzekering
EHBO-cursussen worden veelal tot 100% vergoed met een aanvullende zorgverzekering. Let wel goed op, want het kan per zorgverzekeraar verschillen.
Wil je zeker weten of jouw zorgverzekeraar je EHBO-cursus vergoed? Doe hier de vergoedingencheck!
Nog even op een rij waarom je voor Levensreddend Handelen bij Savitae moet kiezen:
- Een slagingspercentage van 98%
- Onlinetheorie van maar 4 tot 6 uur
- E-learning beschikbaar voor mobiel, tablet en desktop
- De keuze om te studeren wanneer jij dat wil
- Praktijktrainingen mogelijk op 22 locaties door heel Nederland
- Officieel partner van Het Oranje Kruis
- Een erkend 2 jaar geldig certificaat door Het Oranje Kruis
- Eventuele vergoeding bij aanvullende zorgverzekering