Onderdeel van Eerste Hulp Groep | In samenwerking met Het Oranje Kruis

Levensreddend Handelen groepscursus

Door het volgen van de cursus Reanimatie voor Volwassenen leer je hartmassage en beademing uit te voeren en hoe je een AED inzet in een noodsituatie.
Vanaf € 995,- incl. BTW
Levensreddend Handelen groepscursus
4 tot 6 uur online en 4 uur praktijk
Keuze uit 22 locaties
Vanaf 10 deelnemers

Leer samen juist te handelen in noodsituaties  

Wil je medewerkers of een groep vrienden trainen om juist te kunnen handelen in ernstige situaties? Denk aan het reanimeren bij volwassenen of weten hoe je veelvoorkomende letsels moet herkennen. Een ongeluk kan overal en bij iedereen gebeuren. Zo kan iemand uitglijden in de badkamer en met het hoofd tegen de wastafel vallen of er schiet bij het avondeten een groot stuk aardappel in het verkeerde keelgat wat leidt tot verstikking. Iets kleins kan al snel leiden tot een ernstige situatie. Savitae helpt met Levensreddend Handelen Groepscursus!

Wil jij graag een groep trainen om te kunnen handelen in noodsituaties? Volg dan de groepscursus Levensreddend Handelen! Tijdens deze cursus leer je alles van een verstikking tot een shock en van het gebruik van een AED tot het herkennen van de meest voorkomende letsels bij volwassenen. 

Voor wie is het geschikt? 

De groepscursus Levensreddend Handelen is geschikt voor iedereen ouder dan 16 jaar. Het kan zijn dat je medewerkers verplicht deze kennis nodig hebben of dat je de groepscursus doet als teambuildingactiviteit. Ook als je een interessante groepsactiviteit zoekt voor vrienden en/of familie ben je welkom bij deze cursus van Savitae. Het is nooit verkeerd om te weten hoe je eerste hulp moet verlenen aan volwassenen.  

Bekijk alle opties: incompany, klassikaal of open inschrijving 

Een EHBO-cursus op eigen locatie (incompany) kan met een groep van minimaal 10 tot maximaal 14 personen. Tijdens deze cursus kunnen zowel deelnemers voor de basis als de herhalingscursus deelnemen. Als je de hele groepscursus wil volgen in één dag dan kan dat! Kies voor klassikaal om iedereen op eigen locatie theorie en praktijk te volgen op dezelfde dag. Let wel op: de theorie wordt bij klassikaal ingekort en gaat minder diep in op de onderwerpen. 
Heb je niet minstens 10 personen om samen de cursus mee te doen? Plan dan via een open inschrijving de cursus Levensreddend Handelen op één van onze 22 locaties.    

Wat leer ik?  

De groepscursus Levensreddend Handelen bestaat uit onlinetheorie en praktijktraining. De onlinetheorie volgt iedereen zelfstandig. Er komen allerlei onderwerpen in voor zoals veelvoorkomende letsels bij volwassenen en levensreddende handelingen. Bij de praktijktraining komt iedereen samen. Met elkaar wordt de behandelde leerstof uit de theorie geoefend.  

E-learning 

De meeste cursisten zijn 4 tot 6 uur bezig met de onlinetheorie. Hoe deze tijd ingedeeld wordt, is volledig vrij. Even pauzeren tussen het leren door is geen probleem. Het systeem onthoudt precies waar je bent gebleven. Het lesmateriaal van de e-learning is geschikt voor mobiel, tablet en desktop. Thuis op de bank met een tablet, op het werk achter de desktop of in de trein met je mobiel. Waar je studeert is aan de cursist! 
Na het behalen van een minimale score van 80% kun je deelnemen aan de praktijktraining. 

Praktijktraining 

Als de praktijktraining is gekozen voor incompany of klassikaal, wordt deze training op eigen locatie gehouden. Savitae komt dan naar jou toe! Samen met de groep oefen je in 4 uur alle handelingen uit de theorie. Als laatst beoordeelt een erkend EHBO-instructeur of alle handelingen goed worden uitgevoerd. Slaag je? Gefeliciteerd! Dan kun je het digitale certificaat Levensreddend Handelen in ontvangst nemen. Alle Eerste Hulp diploma’s en certificaten van Savitae zijn wettelijk erkend door Het Oranje Kruis. Dit certificaat is twee jaar geldig.   

Inhoud van de cursus 

Tijdens de groepscursus leer je over vele onderwerpen. Hierbij ligt de focus op de herkenning, het verschil zien tussen soortgelijke omstandigheden en juist handelen bij ernstige situaties. Na het volgen van de cursus weet jij exact hoe je moet handelen bij onder andere:  

 • Beroerte 
 • Diabetes 
 • Elektriciteitsletsel 
 • Epilepsie 
 • Ernstige bloedende wonden  
 • Ernstige hartklachten 
 • Flauwte 
 • Hersenvliesontsteking 
 • Hitteberoerte 
 • Mogelijk nek- en wervelletsel 
 • Reanimatie aan volwassenen en het gebruik van de AED  
 • Shock 
 • Stabiele zijligging  
 • Verslikking/verstikking 

Nog even op een rij waarom je voor de groepscursus Levensreddend Handelen bij Savitae moet kiezen: 

 • Een slagingspercentage van 98%  
 • Onlinetheorie van maar 4 tot 6 uur  
 • E-learning beschikbaar voor mobiel, tablet en desktop  
 • De keuze om te studeren wanneer jij dat wil  
 • Praktijktrainingen mogelijk op eigen locatie 
 • Officieel partner van Het Oranje Kruis  
 • Een erkend 2 jaar geldig certificaat door Het Oranje Kruis

Levensreddend Handelen groepscursus

4 tot 6 uur online en 4 uur praktijk
Keuze uit 22 locaties
Vanaf 10 deelnemers
Vanaf € 995,- incl. BTW

Waarom Savitae

Gerelateerde cursussen

Cursus Levensreddend Handelen
Levensreddend Handelen
Cursus Levensreddend Handelen + Eerste Hulp aan Sporters
voordeel bundel
Levensreddend Handelen + Eerste Hulp aan Sporters
Cursus Levensreddend Handelen herhaling
Levensreddend Handelen herhaling
Cursus Levensreddend Handelen herhaling + Eerste Hulp aan Sporters
Levensreddend Handelen herhaling + Eerste Hulp aan Sporters