Onderdeel van Eerste Hulp Groep | In samenwerking met Het Oranje Kruis

Levensreddend Handelen herhaling

Met de herhalingscursus Levensreddend Handelen is jouw kennis weer van deze tijd en leer jij de laatste levensreddende ontwikkelingen.
Eenmalig € 104,- incl. BTW
Cursus Levensreddend Handelen herhaling
3 tot 5 uur online en 4 uur praktijk
Keuze uit 22 locaties
Hoog slagingspercentage

Juist handelen in levensbedreigende ongevallen? Fris je geheugen op! 

Weet jij nog hoe je juist moet handelen bij levensbedreigende situaties? Als je certificaat Levensreddend Handelen op korte termijn verloopt, is het goed om alle belangrijke onderwerpen weer eens te herhalen. Met de herhalingscursus Levensreddend Handelen weet jij weer precies hoe je op de juiste wijze eerste hulp moet verlenen. Herhaal onderwerpen, zoals reanimeren bij volwassenen met gebruik van een AED, veelvoorkomende letsels herkennen en juist handelen bij ernstig bloedende wonden.  

Volg de herhalingscursus Levensreddend Handelen van Savitae en wees goed voorbereid voor allerlei ernstige ongevallen. 

Voor wie is het geschikt? 

De cursus Levensreddend Handelen is samengesteld voor iedereen die meer wil leren over het verlenen van eerste hulp aan volwassenen. Zolang je ouder bent dan 16 jaar, maakt het niet uit of je deze cursus beroepsmatig of als particulier volgt.  

Let op: voor deze herhalingscursus moet je nog in het bezit zijn van een geldig (niet verlopen) certificaat Levensreddend Handelen. Is jouw certificaat al (een tijdje) verlopen? Volg dan de basiscursus Levensreddend Handelen: EHBO bij volwassenen

Wat leer ik?  

De cursus Levensreddend Handelen herhaling bestaat uit onlinetheorie en praktijktraining. Als onderdeel van de onlinetheorie leer je over allerlei onderwerpen zoals veelvoorkomende letsels bij volwassenen en levensreddende handelingen. Tijdens de praktijktraining oefen je samen met andere cursisten alle behandelde leerstof uit de theorie. Zo weet je zeker dat je alles opgefriste kennis juist kan uitvoeren in praktijk. 

E-learning 

Het lesmateriaal van de e-learning is geschikt voor mobiel, tablet of desktop. Kies je ervoor om thuis te leren, op je werk of tijdens het reizen met de trein? De keuze is aan jou! Ook het tempo waarin je door de onlinetheorie gaat, is helemaal aan jou. De meeste cursisten zijn 3 tot 5 uur bezig om de onlinetheorie te halen. Natuurlijk is het te lang om alle theorie achterelkaar te bestuderen. Het is geen probleem om tussendoor een pauze te nemen. Het systeem onthoudt precies waar je bent gebleven. Heb je een minimale score van 80% gehaald voor de eindtoets? Dan kun je deelnemen aan de praktijktraining. 

Praktijktraining 

Er zijn 22 locaties in Nederland waar je de praktijktraining van deze herhalingscursus kunt volgen. Er is altijd wel een locatie bij jou in de buurt! Vanaf 10 tot 14 deelnemers is het mogelijk om een cursus te volgen op een locatie naar keuze. 

Je zal ongeveer 4 uur bezig zijn met de praktijktraining. Samen met medecursisten oefen je alle handelingen uit de theorie. Daarna beoordeelt een erkende EHBO-instructeur of je alle handelingen goed beheerst. Slaag je? Gefeliciteerd! Dan ontvang je wederom het digitale certificaat Levensreddend Handelen. Alle Eerste Hulp diploma’s en certificaten van Savitae zijn wettelijk erkend door Het Oranje Kruis. Dit certificaat is twee jaar geldig.    

Inhoud van de cursus 

Tijdens de herhalingscursus herhaal je een verscheidenheid aan onderwerpen om bij zoveel mogelijk situaties te kunnen helpen. Hierbij ligt de focus op de herkenning, het verschil zien tussen soortgelijke omstandigheden en juist handelen bij ernstige situaties. Na het volgen van de cursus weet jij weer hoe je moet handelen bij onder andere:    

 • Beroerte 
 • Diabetes 
 • Elektriciteitsletsel 
 • Epilepsie 
 • Ernstige bloedende wonden  
 • Ernstige hartklachten 
 • Flauwte 
 • Hersenvliesontsteking 
 • Hitteberoerte 
 • Mogelijk nek- en wervelletsel 
 • Reanimatie aan volwassenen en het gebruik van de AED  
 • Shock 
 • Stabiele zijligging  
 • Verslikking/verstikking 

Vergoeding via je zorgverzekering 

Wist je dat EHBO-cursussen veelal tot 100% vergoed worden met een aanvullende zorgverzekering? Dit kan per zorgverzekeraar verschillen. Doe hier de vergoedingencheck om zeker te weten of jouw zorgverzekeraar je EHBO-cursus vergoed. 

Nog even op een rij waarom je voor Levensreddend Handelen herhaling bij Savitae moet kiezen: 

 • Een slagingspercentage van 98%  
 • Onlinetheorie van maar 3 tot 5 uur  
 • E-learning beschikbaar voor mobiel, tablet en desktop  
 • De keuze om te studeren wanneer jij dat wil  
 • Praktijktrainingen mogelijk op 22 locaties door heel Nederland  
 • Officieel partner van Het Oranje Kruis  
 • Een erkend 2 jaar geldig certificaat door Het Oranje Kruis  
 • Eventuele vergoeding bij aanvullende zorgverzekering    

Dit zeggen anderen over deze cursus

Tineke
Datum: 20 oktober 2022
5.0/5
Heel goed. De beoordeling is hoog. Maar dit is te danken aan degene die alle moeite deed om ons op ons gemak te stellen en ons een leerzame curcus ochtend te bezorgen.
Saskia
Datum: 6 oktober 2022
5.0/5
goed: een heldere en confronterende / informerende instructrice

Levensreddend Handelen herhaling

3 tot 5 uur online en 4 uur praktijk
Keuze uit 22 locaties
Hoog slagingspercentage
Eenmalig € 104,- incl. BTW

Waarom Savitae

Gerelateerde cursussen

Cursus Levensreddend Handelen
Levensreddend Handelen
Cursus Levensreddend Handelen + Eerste Hulp aan Sporters
voordeel bundel
Levensreddend Handelen + Eerste Hulp aan Sporters
Levensreddend Handelen groepscursus
Levensreddend Handelen groepscursus
Cursus Levensreddend Handelen herhaling + Eerste Hulp aan Sporters
Levensreddend Handelen herhaling + Eerste Hulp aan Sporters