Onderdeel van Eerste Hulp Groep | In samenwerking met Het Oranje Kruis

Reanimatie bij volwassenen

Door het volgen van de cursus Reanimatie voor Volwassenen leer je hartmassage en beademing uit te voeren en hoe je een AED inzet in een noodsituatie. 
Eenmalig € 66,- incl. BTW
Cursus Reanimatie bij volwassenen
2 tot 3 uur online en 2 uur praktijk
Keuze uit 22 locaties
Hoog slagingspercentage

Maak het verschil en vergroot iemands overlevingskans 

Noodsituaties kunnen overal gebeuren. Bijvoorbeeld op het werk zakt iemand plots in elkaar, thuis zit een familielid er opeens raar bij op de bank of in de bioscoop schiet popcorn in het verkeerde keelgat. Een hartstilstand of verstikking/verslikking brengt een persoon in acuut levensgevaar. Weet jij wat je moet doen om iemands leven te redden?  

Na het volgen van de cursus Reanimatie bij Volwassenen weet jij hoe je moet handelen als iemand een hartstilstand krijgt of zich verstikt/verslikt. Je leert tijdens de cursus onder andere over reanimatie met een AED, rugslagen en beademing uitvoeren. Maak het verschil door meteen iemand te kunnen helpen en hun overlevingskans te vergroten. 

Voor wie is het geschikt? 

Wil je iemand in geval van nood bij een hartstilstand of verstikking/verslikking kunnen helpen? Dan ben je geschikt om de cursus Reanimatie bij Volwassenen te beginnen! Iedereen die wil leren over acuut levensreddend handelen is geschikt voor deze cursus. Zelfs vanaf 12 jaar ben je welkom met toestemming en begeleiding van een ouder.  

Wat leer ik?   

De cursus Reanimatie bij Volwassenen bestaat uit een gedeelte onlinetheorie en een dagdeel praktijktraining. Tijdens de onlinetheorie leer je onder andere over onderwerpen zoals reanimatie bij volwassenen (met AED), verslikking en verstikking, de stabiele zijligging en de Rautekgreep.  

E-learning 

De onlinetraining biedt de mogelijkheid om de theorie van reanimeren op een eigen tempo te volgen. De theorie wordt met tekst, beelden en video gepresenteerd en is makkelijk te volgen op je mobiel, tablet of desktop. Tussendoor even stoppen? Geen probleem, want het systeem onthoudt waar je gebleven bent. De meeste cursisten zijn zo’n 2 tot 3 uur bezig om de onlinetheorie te behalen. Heb je de theorie volledig afgerond? Als je een minimale score van 80% voor de eindtoets hebt behaald, kun je deelnemen aan de praktijktraining.   

Praktijktraining 

De praktijktraining kun je volgen op één van onze 22 locaties in Nederland. Er is altijd wel een locatie bij jou in de buurt! Samen met medecursisten ga je in 2 uur tijd de theorie oefenen. Een ervaren EHBO-instructeur helpt hierbij. Tijdens de praktijk beoordeelt de instructeur of je bekwaam bent om onder andere reanimatie uit te voeren. Slaag je? Gefeliciteerd! Dan kun je het digitale certificaat Reanimatie bij Volwassenen in ontvangt nemen. Dit certificaat is 2 jaar geldig.  

Inhoud van de cursus 

Bij de cursus Reanimatie bij Volwassenen ligt de focus op de herkenning, het verschil zien tussen soortgelijke omstandigheden en juist handelen bij ernstige situaties. Na het volgen van de cursus weet jij exact hoe je moet handelen bij onder andere:    

 • Het gebruik van de AED  
 • Rautekgreep 
 • Reanimatie bij volwassenen 
 • Stabiele zijligging 
 • Verslikking en verstikking 

Vergoeding via je zorgverzekering 

EHBO-cursussen worden veelal tot 100% vergoed met een aanvullende zorgverzekering. Let goed op, want het kan per zorgverzekeraar verschillen.   
Wil je zeker weten of jouw zorgverzekeraar deze EHBO-cursus vergoed? Doe hier de vergoedingencheck!   

Nog even op een rij waarom je voor Reanimatie bij Volwassenen van Savitae moet kiezen: 

 • Een slagingspercentage van 98%  
 • Onlinetheorie van maar 2 tot 3 uur  
 • E-learning beschikbaar voor mobiel, tablet en desktop  
 • De keuze om te studeren wanneer jij dat wil  
 • Praktijktrainingen mogelijk op 22 locaties door heel Nederland  
 • Officieel partner van Het Oranje Kruis  
 • Een erkend 2 jaar geldig certificaat door Het Oranje Kruis  
 • Eventuele vergoeding bij aanvullende zorgverzekering 

Reanimatie bij volwassenen

2 tot 3 uur online en 2 uur praktijk
Keuze uit 22 locaties
Hoog slagingspercentage
Eenmalig € 66,- incl. BTW

Waarom Savitae

Gerelateerde cursussen

Cursus Diploma Eerste Hulp
meest compleet
Diploma Eerste Hulp
Cursus Diploma Eerste Hulp herhaling
Diploma Eerste Hulp herhaling
Cursus Levensreddend Handelen
Levensreddend Handelen
Cursus Levensreddend Handelen + Eerste Hulp aan Sporters
voordeel bundel
Levensreddend Handelen + Eerste Hulp aan Sporters