Home > Cursussen > EHBO Cursussen > EHBO voor gastouders > EHBO voor gastouders herhaling & herken kinderziektes

EHBO voor gastouders herhaling & herken kinderziektes

Eenmalig € 109,95 incl. BTW

Online theorie
4 tot 6 uur

Praktijktraining
4 uur

Certificering
Het Oranje Kruis 

Geldigheid
2 Jaar

Fris als gastouder je kennis en vaardigheden op van de EHBO bij baby’s en kinderen en leer alles over de 20 meest voorkomende kinderziektes.

Verloopt jouw certificaat EHBO bij baby’s en kinderen binnenkort? Volg een herhalingscursus EHBO voor Gastouders incl. de online module herken kinderziektes. Na het volgen van onze herhalingscursus is jou kennis over de EHBO bij baby’s en kinderen weer actueel en weet je alles over de 20 meest voorkomende kinderziektes. 

Waarom een EHBO herhalingscursus voor gastouders bij Savitae?

  • Online theorie te volgen in eigen tempo
  • Slagingspercentage van 98%
  • Beschikbaar op de mobiel, tablet en desktop
  • Praktijktrainingen op ruim 45 locaties
  • Officieel gecertificeerd door Het Oranje Kruis
  • Erkend door de GGD
  • Zakelijk portaal voor contactpersonen

Vergoeding door jouw zorgverzekeraar

Ben je aanvullend verzekerd? Dan is de kans groot dat jouw zorgverzekeraar een EHBO-cursus tot wel 100% vergoedt. Benieuwd of ook jouw zorgverzekeraar een cursus EHBO bij baby’s en kinderen vergoedt? Check hier de vergoeding

Wie kan de kinder-EHBO herhalingscursus volgen?
De kinder-EHBO herhalingscursus is speciaal voor gastouders met een certificaat Eerste hulp aan kinderen waarvan de geldigheid binnen 6 maanden of minder verloopt. Gastouders zijn wettelijk verplicht om de EHBO-kennis en -vaardigheden up to date te houden. Is jouw certificaat al een tijdje verlopen? Volg dan de cursus EHBO voor Gastouders of EHBO voor Gastouders & herken kinderziektes.

Heb je een certificaat van een andere EHBO-opleider?
Ook dan kun je de EHBO herhalingscursus voor Gastouders bij Savitae volgen. Savitae accepteert certificaten van Livis, Nikta, NIBHV, Rode Kruis en andere opleiders die de Nederlandse EHBO-richtlijnen van Het Oranje Kruis hanteren. Twijfel je over jouw certificaat? Neem dan met onze klantenservice op.

Wil je samen met andere gastouders de EHBO herhalingscursus volgen?
Dat kan. Schrijf je dan allebei in voor dezelfde EHBO cursus. Ben je met 8 of meer gastouders? Kies dan voor een kinder-EHBO herhalingscursus op locatie.

Inhoud van de EHBO herhalingscursus voor gastouders

De kinder-EHBO herhalingscursus voor gastouders bestaat uit 2 online modules en 4 uur praktijktraining op één van onze ruim 60 cursuslocaties. In de theorie worden de meest voorkomende letsels bij baby’s en kinderen, de reanimatie en het gebruik van de AED behandeld. De tweede online module bevat de 20 meest voorkomende kinderziektes. Tijdens de praktijktraining oefen je samen met andere gastouders onder andere de buikstoot, reanimatie, het gebruik van de AED en wonden verbinden.

Online Module EHBO bij baby’s en kinderen

De online training biedt je de mogelijkheid om de theorie van EHBO bij kinderen op je eigen tempo te volgen. Je begint met een starttoets waarmee je huidige EHBO -kennis wordt vastgesteld en aan de hand van jouw resultaat wordt de online theorie ingericht. De theorie wordt met tekst, video en beelden gepresenteerd en is gemakkelijk te volgen op je mobiel, tablet of desktop. Tussendoor even stoppen? Geen probleem, het systeem onthoudt waar je gebleven bent. De meeste gastouders zijn zo’n 2 tot 4 uur bezig om de online theorie te behalen. De eindtoets moet met een minimale score van 80% worden behaald.

Online module herken kinderziektes

De online module herken kinderziektes ontvang je bij deze cursus extra, en bevat alle informatie over de 20 meest voorkomede kinderziektes. Vanaf het moment van aanmelding het je 365 dagen toegang. Deze module hoef je niet te hebben afgerond voor de praktijktraining. 

Praktijktraining

Na het behalen van je theorie volg je op één van onze ruim 60 locaties de praktijktraining. Tijdens de praktijktraining ga je alle eerste hulp handelingen uit de theorie oefenen met je medecursisten. Ben je ook voor de praktijktraining geslaagd dan ontvang je het (digitale) certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis. Dit certificaat is dan weer twee jaar geldig.

Boekje Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis.

Optioneel kun je het boekje Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis in onze webshop bestellen. Handig als naslagwerk of ter ondersteuning bij de e-learning. Het boekje kost € 21,95 en wordt gratis per PostNL bezorgd.

Wat leer je?

Zesde ziekte
Meningokokkenziekte
Pneumokokkenziekte
Polio
Rodehond
Tetanus
Verkoudheid
Bronchitis
Respirator
Syncytiaal Virus
Pseudokroep
Longontsteking
Roodvonk
Waterpokken
Spruw
Krentenbaard
Oogontsteking
Middenoorontsteking
Hersenvliesontsteking
Griep
Buikgriep
Vijfde ziekte
Snijwonden
Bijt- en scheurwonden
Brandwonden
Bevriezingswonden
Onderkoeling
Oververhitting
Giftige stoffen op huid/in ogen
Vergiftigingen
Bloedneus
Tand door de lip
Insectensteken
Tekenbeten
Koorts
Koortsstuip
Hersenvliesontsteking
Kindermishandeling
Bof
Difterie
Hepatitis B
HIB-ziekten
HPV
Mazelen
Reanimatie aan kinderen
Het gebruik van de AED
Stabiele zijligging
Verslikking / verstikking
Ernstig bloedende wond
Shock
Mogelijk nek- en wervelletsel
Kneuzingen van pols en enkel
Botbreuken
Electriciteitsletsel
Schaafwonden

Gerelateerde cursussen

Gerelateerde cursussen

Gerelateerde cursussen