Home > Cursussen > EHBO Cursussen > EHBO voor gastouders > EHBO voor gastouders & herken kinderziektes

EHBO voor gastouders & herken kinderziektes

Eenmalig € 114,95 incl. BTW

Online theorie
6 tot 8 uur

Praktijktraining
4 uur

Certificering
Het Oranje Kruis 

Geldigheid
2 Jaar

Leer als gastouder EHBO aan kinderen te verlenen en krijg kennis van ruim 20 kinderziektes.

Hoe behandel je een schaafwond? Wat moet je doen als een kind waterpokken heeft? En hoe moet je een kind reanimeren? Je leert dit allemaal tijdens de combicursus EHBO cursus voor Gastouders en Herken Kinderziektes van Savitae. 

De meest voorkomende kinderongevallen vinden plaats in en om het huis. Denk aan vallen, vergiftiging, verbranding, verstikking en verdrinking. Door het volgen van de combi EHBO-cursus van Savitae voldoe je als gastouder aan de wet IKK en ben je goed voorbereid op veelvoorkomende kinderongelukken en kinderziektes.

Waarom een combicursus EHBO voor gastouders en herken kinderziektes bij Savitae?

  • Online theorie te volgen in eigen tempo
  • Slagingspercentage van 98%
  • Beschikbaar op de mobiel, tablet en desktop
  • Praktijktrainingen op ruim 45 locaties
  • Officieel gecertificeerd door Het Oranje Kruis
  • Erkend door de GGD
  • Zakelijk portaal voor contactpersonen

Wie kan de combicursus EHBO voor gastouders en herken kinderziektes volgen?

De combicursus EHBO voor Gastouders en Herken Kinderziektes is speciaal voor gastouders die meer willen leren over kinderziektes. Gastouders zijn wettelijk verplicht om kennis en vaardigheden te hebben van eerste hulp verlenen bij kinderongevallen en reanimatie bij baby’s en kinderen. Tip: volg de cursus met een collega.

Kinder-EHBO combicursus volgen met meerdere gastouders

Wil je samen met andere gastouders de EHBO combicursus volgen? Dat kan. Schrijf je dan allebei in voor dezelfde EHBO combicursus. Ben je met 8 of meer gastouders? Kies dan voor eenkinder-EHBO cursus op locatie.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Veel van de EHBO-cursussen die je kan volgen bij Savitae worden door de zorgverzekeraar voor een groot deel vergoed. De vergoeding kan oplopen tot wel 100 procent. Benieuwd naar jouw vergoeding? Check hier je vergoeding.

Inhoud van de combi EHBO-cursus voor Gastouders

De combicursus EHBO voor Gastouders en Herken Kinderziektes bestaat uit de cursus EHBO bij baby’s en kinderen en de online cursus Herken Kinderziektes.

De cursus EHBO voor Gastouders bestaat uit 4 tot 6 uur online theorie en 4 uur praktijktraining op één van onze ruim 45 locaties. In de online theorie worden onder andere de onderwerpen reanimatie, verslikking, verstikking, letsels en wonden bij baby’s en kinderen behandeld. Geen combicursus volgen? Kies dan voor alleen voor de cursus EHBO voor Gastouders.

De online cursus Herken Kinderziektes bestaat uit 2 tot 3 uur online theorie. In de online theorie leer je meer over de 20 meest voorkomende kinderziektes, zoals waterpokken en bof. 

EHBO voor Gastouders

De Online Theorie
De online training biedt je de mogelijkheid om de theorie van EHBO bij kinderen op je eigen tempo te volgen. De theorie wordt met tekst, video en beelden gepresenteerd en is gemakkelijk te volgen op je mobiel, tablet of desktop. Tussendoor even stoppen? Geen probleem, het systeem onthoudt waar je gebleven bent. De meeste gastouders zijn zo’n 4 tot 6 uur bezig om de online theorie te behalen.

De Praktijktraining
Na het behalen van je theorie Eerste Hulp aan baby’s en kinderen volg je op één van onze ruim 45 locaties de praktijktraining. In de praktijktraining ga je alle eerste hulp handelingen uit de theorie oefenen met medecursisten. Tijdens de praktijktraining beoordeeld de EHBO-instructeur of je bekwaam bent om alle EHBO-handelingen uit te voeren. Slaag je? Dan ontvang je het digitale certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis. Dit certificaat is twee jaar geldig.

Boekje Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis.

Optioneel kun je het boekje Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis in onze webshop bestellen. Handig als naslagwerk of ter ondersteuning bij de e-learning. Het boekje kost € 21,95 en wordt gratis per PostNL bezorgd.

Wat leer je?

Zesde ziekte
Longontsteking
Roodvonk
Waterpokken
Spruw
Krentenbaard
Oogontsteking
Middenoorontsteking
Hersenvliesontsteking
Griep
Buikgriep
Vijfde ziekte
Koortsstuip
Hersenvliesontsteking
Kindermishandeling
Bof
Difterie
Hepatitis B
HIB-ziekten
HPV
Mazelen
Meningokokkenziekte
Pneumokokkenziekte
Polio
Rodehond
Tetanus
Verkoudheid
Bronchitis
Respirator
Syncytiaal Virus
Pseudokroep
Bloedneus
Tand door de lip
Insectensteken
Tekenbeten
Koorts
Reanimatie aan kinderen
Het gebruik van de AED
Stabiele zijligging
Verslikking / verstikking
Ernstig bloedende wond
Shock
Mogelijk nek- en wervelletsel
Kneuzingen van pols en enkel
Botbreuken
Electriciteitsletsel
Schaafwonden
Snijwonden
Bijt- en scheurwonden
Brandwonden
Bevriezingswonden
Onderkoeling
Oververhitting
Giftige stoffen op huid/in ogen
Vergiftigingen

Gerelateerde cursussen

Gerelateerde cursussen

Gerelateerde cursussen