Home > Cursussen > EHBO Cursussen > EHBO voor gastouders > EHBO voor gastouders

EHBO voor gastouders

Eenmalig € 99,95 incl. BTW

Online theorie
4 tot 6 uur

Praktijktraining
4 uur

Certificering
Het Oranje Kruis 

Geldigheid
2 Jaar

Leer als gastouder te reanimeren en eerste hulp te verlenen bij kleine en grote ongelukjes bij baby’s en kinderen. Met online-theorie en een praktijktraining. Met digitaal certificaat van Het Oranje Kruis.

Hoe behandel je een schaafwond? Welke stappen moet je ondernemen als een kind zich verslikt? En hoe reanimeer je een baby? Je leert dit allemaal tijdens de cursus EHBO voor Gastouders van Savitae. 

De meest voorkomende kinderongevallen vinden plaats in en om het huis. Denk aan vallen, vergiftiging, verbranding, verstikking en verdrinking. Door het volgen van een EHBO cursus voldoe je als gastouder aan de wet IKK en ben je goed voorbereid op meest voorkomende kinderongevallen.

Waarom een gastouder EHBO cursus bij Savitae?

  • Online theorie te volgen in eigen tempo
  • Slagingspercentage van 98%
  • Beschikbaar op de mobiel, tablet en desktop
  • Praktijktrainingen op ruim 45 locaties
  • Officieel gecertificeerd door Het Oranje Kruis
  • Erkend door de GGD
  • Zakelijk portaal voor contactpersonen

Vergoeding door jouw zorgverzekeraar

Ben je aanvullend verzekerd? Dan is de kans groot dat jouw zorgverzekeraar een EHBO-cursus tot wel 100% vergoedt. Benieuwd of ook jouw zorgverzekeraar een cursus EHBO bij baby’s en kinderen vergoedt? Check hier de vergoeding

Wie kan de kinder-EHBO cursus volgen?

De kinder-EHBO cursus is speciaal voor gastouders. Gastouders zijn wettelijk verplicht om kennis en vaardigheden te hebben van eerste hulp verlenen met kinderongevallen en reanimatie bij baby’s en kinderen.

Wil je samen met andere gastouders de EHBO cursus volgen? 
Dat kan. Schrijf je dan allebei voor dezelfde EHBO-cursus in. Ben je met 8 of meer gastouders? Kies dan voor een kinder-EHBO cursus op locatie.

Inhoud van de gastouder EHBO cursus

De kinder-EHBO cursus voor gastouders bestaat uit 4 tot 6 uur online theorie en 4 uur praktijktraining op één van onze ruim 45 cursuslocaties. In de theorie worden de meest voorkomende letsels bij baby’s en kinderen, de reanimatie en het gebruik van de AED behandeld. Tijdens de praktijktraining oefen je samen met andere cursisten onder andere de buikstoot, reanimatie, het gebruik van de AED en wonden te verbinden. Wil je als gastouder ook meer weten over kinderziektes? Kies dan voor decombi EHBO-cursus met Herken Kinderziektes.

Theorie: online
De online training biedt je de mogelijkheid om de theorie van EHBO bij kinderen op je eigen tempo te volgen. De theorie wordt met tekst, video en beelden gepresenteerd en is gemakkelijk te volgen op je mobiel, tablet of desktop.Tussendoor even stoppen? Geen probleem, het systeem onthoudt waar je gebleven bent. De meeste gastouders zijn zo’n 4 tot 6 uur bezig om de online theorie te behalen.

Praktijktraining
Nadat je de theorie volledig hebt afgerond en de eindtoets hebt behaald met een minimale score van 80% kun je deelnemen aan de praktijktraining. Deze volg je op één van onze ruim 45 locaties. Tijdens de praktijktraining oefen je samen met de medecursisten de reanimatie, de AED te gebruiken, hoe te handelen bij een verslikking en bij een bewusteloos slachtoffer in een noodsituatie. Ook worden onderwerpen als huidwonden, bloedingen, en kleine ongevallen behandeld. Ben je ook voor de praktijktraining geslaagd dan ontvang je het (digitale) certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis. Dit certificaat is twee jaar geldig.

Boekje Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis.

Optioneel kun je het boekje Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis in onze webshop bestellen. Handig als naslagwerk of ter ondersteuning bij de e-learning. Het boekje kost € 21,95 en wordt gratis per PostNL bezorgd.

Wat leer je?

Brandwonden
Bevriezingswonden
Onderkoeling
Oververhitting
Giftige stoffen op huid/in ogen
Vergiftigingen
Bloedneus
Tand door de lip
Insectensteken
Tekenbeten
Koorts
Koortsstuip
Hersenvliesontsteking
Kindermishandeling
Reanimatie aan kinderen
Het gebruik van de AED
Stabiele zijligging
Verslikking / verstikking
Ernstig bloedende wond
Shock
Mogelijk nek- en wervelletsel
Kneuzingen van pols en enkel
Botbreuken
Electriciteitsletsel
Schaafwonden
Snijwonden
Bijt- en scheurwonden

Gerelateerde cursussen

Gerelateerde cursussen

Gerelateerde cursussen