Onderdeel van Eerste Hulp Groep | In samenwerking met Het Oranje Kruis

Ik ben zwanger en nu? 

Gefeliciteerd! Je bent zwanger en verwacht een prachtig kindje! En nu? Je gaat een mooie tijd tegemoet, en ja het zal ook zwaar worden. Zeker als je voor het eerst moeder wordt, is zwangerschap redelijk spannend.
Blog-Ik ben zwanger

Alles is nieuw voor je en je vraagt je misschien wel af of je het wel goed gaat doen. Je wilt immers het beste voor je kindje. Denk bijvoorbeeld aan de wijze van opvoeding. Hoe wil je werk en opvoeding gaan combineren? Het komt echt allemaal goed. Jouw kindje krijgt dezelfde normen en waarden mee zoals jij die ook hebt meegekregen. Qua werk zijn er altijd wel familieleden, vrienden of de kinderopvang die je kunnen helpen met de opvang van je kindje als het zover is.  

Ben jij klaar om ouder te worden? 

Omdat er een kindje op komst is, zal er heel veel geregeld moeten worden. Is de kinderkamer al op orde? Heb je, indien gewenst, al kraamzorg geregeld? Er zijn tal van websites die je informeren of je voorzien van een zwangerschapschecklist. Hier wordt uitgebreid weergegeven in welke week of welk trimester je bepaalde zaken moet gaan regelen. Daarnaast heb je uiteraard de verloskundige die je van de juiste informatie zal voorzien. Ben jij zwanger en klaar om ouder te worden? Heel simpel is het antwoord: “Nee, dat ben je nooit”. Je kunt wel ervoor zorgen dat je als ouder, voor zover het kan, gaat plannen om voor minder verrassingen te komen te staan. 

Ben ik goed voorbereid? 

Goed voorbereiden als je zwanger bent betekent niet alleen maar zorgen dat er traphekjes in huis zijn geplaatst. Het betekent ook dat je weet hoe je moet handelen als er wat met je kindje gebeurt. Denk aan ongelukken zoals verstikking door klein speelgoed, verslikking tijdens het eten, maar ook vergiftiging door medicijnen en schoonmaakmiddelen. De EHBO-cursus EHBO bij baby’s en kinderen wordt vaak vergeten door jonge ouders. Met deze cursus kun jij heel vaak ergere ongelukken voorkomen. Een cursus EHBO bij baby’s en kinderen behandelt een uitgebreid scala aan onderwerpen, zodat jij weet hoe je juist moet handelen bij ernstige ongelukken bij baby’s en kinderen. Misschien is het wel leuk om de EHBO-cursus te volgen samen met je partner, toekomstige opa’s en oma’s of (zwangere) vriendinnen die soms willen oppassen. 

Zo volg je waarschijnlijk gratis een cursus EHBO bij baby’s en kinderen 

Als je (gezamenlijk) een cursus EHBO bij baby’s en kinderen wilt gaan volgen dan is het verstandig om eerst te kijken hoe je verzekerd bent bij je zorgverzekeraar. Zorgverzekeraars vergoeden namelijk vaak tot 100% bij een aanvullende zorgverzekering. Dit betekent dus dat jouw EHBO bij baby’s en kinderen cursus waarschijnlijk helemaal gratis is en dat de EHBO-cursus kosten gedeclareerd kunnen worden. Je kunt gemakkelijk in één oogopslag zien of jouw zorgverzekeraar EHBO-cursussen vergoedt via deze vergoedingenchecker. Ben je zwanger? Wees dan goed voorbereid en start een cursus tijdens je zwangerschap!

Savitae, de juiste keuze om het verschil te maken 

Savitae is één van de grootste EHBO- en BHV-opleiders van Nederland en is een echte specialist als het om EHBO bij baby’s en kinderen gaat. Ook is Savitae de nummer 1 certificeerder binnen de Wet IKK. De Wet IKK staat voor wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang. Als kinderopvang dien je te voldoen aan vastgestelde regels om te zorgen dat kinderen door echte professionals worden opgevangen. Voldoet een kinderopvang niet aan deze regels, dan kunnen er sancties volgen zoals geldboetes of zelfs sluiting. Daarnaast is Savitae officieel partner van Het Oranje Kruis, dé onafhankelijke stichting en autoriteit op het gebied van eerstehulpverlening in Nederland. Een certificaat van Het Oranje Kruis staat garant voor kwaliteit. 

Wil je meer informatie over de cursus EHBO bij baby’s en kinderen of heb je vragen over het gratis volgen van een EHBO-cursus? Neem dan contact op met de klantenservice van Savitae en mail je vraag naar klantenservice@savitae.nl. Als je als helemaal bent overtuigd van het belang van een cursus EHBO bij baby’s en kinderen, dan kun je hier gelijk boeken. 

Ik ben zwanger en nu? 

Categorie:
Leestijd:
Delen:

Interessante Cursussen

Cursus Diploma Eerste Hulp
meest compleet
Diploma Eerste Hulp
Cursus EHBO bij baby's en kinderen
EHBO bij baby's en kinderen
Cursus EHBO bij baby's en kinderen + herken kinderziektes
meest gekozen
EHBO bij baby's en kinderen + Herken Kinderziektes
Cursus EHBO voor de Kraamzorg
meest gekozen
EHBO voor de Kraamzorg

Gerelateerde artikelen

Blog-Vergiftiging kinderen

Vergiftiging bij kinderen, en nu?

Blog-EHBO-cursus

Vergoedt mijn zorgverzekeraar een EHBO-cursus?

wat de doen als kraamverzorgende

Wat moet jij weten als kraamverzorgende?

Blog-Wiegendood

Wiegendood: wees voorbereid met 3 tips