Onderdeel van Eerste Hulp Groep | In samenwerking met Het Oranje Kruis

Blijf op de hoogte

Als jij niets wilt missen en op de hoogte wilt blijven! Lees het laatste nieuws en handige tips binnen de branche. 

Uitgelicht nieuws

Een goede voorbereiding is het halve werk! Dat geldt ook voor de gezondheid van baby’s en kinderen. Ouders willen automatisch het beste voor hun kind. Het is daarom belangrijk dat ouders zich bewust zijn van de gevaren in en om het huis en deze herkennen. Een veilige leefomgeving reikt verder dan een goede wieg en wandelwagen. Een val van de trap of brandwond is gebeurd voordat je het weet. Je kunt een kind nu eenmaal niet overal tegen beschermen. Daarom is het belangrijk dat je als ouder jezelf kunt voorbereiden op de gevaren in en om het huis door middel van een cursus eerste hulp!
Uitdroging... We krijgen in Nederland steeds vaker te maken met stijgende temperaturen. Maar we zijn nog niet helemaal ingesteld op deze tropische temperaturen. We gaan ondanks de hitte nog te vaak te hard van stapel, want het werk moet af. We willen toch die tuin in het weekend netjes hebben, we denken dat we makkelijk die wandeling kunnen maken of dat stukje kunnen hardlopen. Door deze hitte transpireren we heviger dan normaal en vergeten we dat we ons eigenlijk iets moeten aanpassen aan dit geweld van de zon. Is het omdat we nog moeten wennen aan deze periodes?
Iedereen heeft wel is te maken gehad met ongelukjes in en om het huis, van die kleine ongelukjes die je heel goed zelf kunt verzorgen. Ongelukjes zoals in je vingers snijden tijdens het schillen van de aardappels of een van de kinderen die die graag wil leren rolschaatsen (maar het nog helemaal niet kan) en is gevallen. Of je man denkt dat hij kan klussen en verwondt zichzelf met als gevolg een wond in zijn arm. 
Een AED, je ziet ze steeds vaker om je heen. Ze hangen meestal op plekken waar veel mensen samen komen. Denk bijvoorbeeld aan supermarkten, winkelcentrums, sportverenigingen, maar ook in publieke gebouwen zoals het stadhuis. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator en is een klein compact apparaatje dat helpt bij het reanimeren van een slachtoffer. Dit krachtige apparaat vergroot de overlevingskans van het slachtoffer ten opzichte van de klassieke reanimatie. 
Een EHBO-cursus kan heel handig zijn en zelfs levens redden. Stel je voor dat er iets overkomt met mensen in je directe omgeving?

Alle artikelen

klimmen op stoel

Voorbereid met eerste hulp op thuisongelukken  

Een goede voorbereiding is het halve werk! Dat geldt ook voor de gezondheid van baby’s...
Hoe voorkom je uitdroging

Hoe voorkom je uitdroging?

Uitdroging... We krijgen in Nederland steeds vaker te maken met stijgende temperaturen. Maar we zijn...
EHBO-koffer voor wond in knie

De EHBO-koffer voor thuis. 

Iedereen heeft wel is te maken gehad met ongelukjes in en om het huis, van...
AED and CPR

Alles over een AED 

Een AED, je ziet ze steeds vaker om je heen. Ze hangen meestal op plekken...
EHBO-cursus vergoeding

Vergoed mijn zorgverzekeraar een EHBO-cursus?

Een EHBO-cursus kan heel handig zijn en zelfs levens redden. Stel je voor dat er...
Voedselvergiftiging

Symptomen van voedselvergiftiging 

Een voedselvergiftiging is heel onprettig, maar komt helaas regelmatig voor. Een voedselvergiftiging kan je oplopen...