Home > EHBO Cursussen > Eerste Hulp aan Kinderen

Eerste Hulp aan Kinderen

Eenmalig € 99,95 incl. BTW

Online theorie
4 tot 6 uur

Praktijktraining
4 uur

Certificering
Het Oranje Kruis 

Geldigheid
2 Jaar

Leer reanimeren en veelvoorkomende letsels bij baby’s en kinderen te behandelen. Met online-theorie en een praktijktraining. Bij goed gevolg ontvang je het (digitale) certificaat van Het Oranje Kruis.

De cursus EHBO bij baby’s en kinderen bestaat uit 4 tot 6 uur online theorie en 4 uur praktijktraining op één van onze ruim 70 cursuslocaties. In de online theorie worden de veelvoorkomende letsels bij baby’s en kinderen, de reanimatie en het gebruik van de AED behandeld. Tijdens de praktijktraining oefen je samen met andere cursisten onder anderen de reanimatie, het gebruik van de AED en leer je verbanden aanleggen.

Waarom een cursus Eerste Hulp aan Kinderen bij Savitae?

  • Online theorie te volgen in eigen tempo
  • Slagingspercentage van 98%
  • Beschikbaar op de mobiel, tablet en desktop
  • Praktijktrainingen op ruim 70 locaties
  • Officieel gecertificeerd door Het Oranje Kruis
  • IKK-Proof
  • Zakelijk portaal voor contactpersonen

Veelal recht op een vergoeding van jouw zorgverzekeraar

In veel gevallen wordt een cursus EHBO bij baby’s en kinderen met Het Oranje Kruis certificaat tot wel 100% vergoed door de zorgverzekeraar. Benieuwd of ook jij recht hebt op een vergoeding? Check hier de vergoedingen

Inhoud van de kinder-EHBO cursus

De cursus Eerste Hulp aan kinderen bestaat uit 4 tot 6 uur online theorie en 4 uur praktijktraining op één van onze ruim 70 locaties. In de theorie worden de veelvoorkomende letsels bij baby’s en kinderen, de reanimatie en het gebruik van de AED behandeld. Tijdens de praktijktraining oefen je samen met andere cursisten onder andere de reanimatie, het gebruik van de AED en leer je verbanden aanleggen.

De Online Theorie

De online training biedt je de mogelijkheid om de theorie van kinder-EHBO op je eigen tempo te volgen. De theorie wordt met tekst, video en beelden gepresenteerd en is gemakkelijk te volgen op je mobiel, tablet of desktop. Tussendoor even stoppen? Geen probleem, het systeem onthoudt waar je gebleven bent. De meeste cursisten zijn zo’n 4 tot 6 uur bezig om de online theorie te behalen. Nadat je de theorie volledig hebt afgerond en de eindtoets hebt behaald met een minimale score van 80% kun je deelnemen aan de praktijktraining.

De Praktijktraining

Na het behalen van je theorie volg je op de eigen gekozen locatie de praktijktraining. In de praktijktraining ga je alle eerste hulp handelingen uit de theorie oefenen met je medecursisten. Tijdens de praktijktraining beoordeelt de EHBO-instructeur of je bekwaam bent om alle EHBO-handelingen uit te voeren. Slaag je? Dan ontvang je het digitale certificaat Eerste Hulp aan kinderen van Het Oranje Kruis. Dit certificaat is twee jaar geldig.

Wat leer je?

Kindermishandeling
Hersenvliesontsteking
Koorts
Koortsstuip
Tekenbeten
Insectensteken
Tand door de lip
Bloedneus
Vergiftigingen
Giftige stoffen op huid/in ogen
Oververhitting
Onderkoeling
Bevriezingswonden
Brandwonden
Bijt- en scheurwonden
Snijwonden
Schaafwonden
Electriciteitsletsel
Botbreuken
Kneuzingen van pols en enkel
Mogelijk nek- en wervelletsel
Ernstig bloedende wond
Shock
Verslikking / verstikking
Stabiele zijligging
Het gebruik van de AED
Reanimatie aan kinderen

Gerelateerde cursussen

Gerelateerde cursussen

Gerelateerde cursussen